Cât câştigă străinul cu cele mai mari venituri din România

Străinul care a încasat anul trecut cele mai mari venituri nete aici, a făcut din imobiliare 5,5 milioane de euro. Nerezidenţii care-l urmează în topul banilor făcuţi în România au câştigat tot din acelaşi domeniu.
Alina Stanciu - Dum, 16 sept. 2012, 21:29
Cât câştigă străinul cu cele mai mari venituri din România

Cele mai mari venituri nete obţinute în România de un străin au fost încasate de o persoană din Bucureşti din înstrăinarea unor bunuri imobile. Acesta a obţinut anul trecut, potrivit informaţiilor remise ECONOMICA.NET de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) 23,6 milioane de lei (5,57 milioane de euro la cursul mediu al BNR din 2011). Cu un an în urmă, nerezidentul cu cele mai mari venituri din ţara noastră a încasat cu aproximativ 50% mai puţin, mai exact 11,8 milioane de lei (2,8 milioane de euro la cursul mediu BNR din 2010) din avocatură. 

Judeţele cu cei mai avuţi străini

După Bucureşti, judeţul unde activează nerezidentul cu cele mai mari venituri nete din ţară este Iaşi. Un străin din municipiu care a desfăşurat anul trecut activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, dar a făcut bani şi din înstrăinarea bunurilor imobile şi din închirieri a încasat 15,6 milioane de lei (3,69 milioane de euro).

Urmează Braşov şi Prahova, în ambele judeţe existând nerezidenţi cu venituri de 8,3 milioane de lei (1,97 milioane de euro). Ambii au făcut avere din înstrăinarea unor bunuri imobile.

În judeţul Ilfov, ştacheta scade la 6,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro), acestea fiind veniturile raportate de un nerezident din activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără cablu (exclusiv prin satelit) şi activitaţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu.  Urmează un străin din Alba, cu 4,5 milioane de lei (1 milion de euro) care s-a ocupat cu colectarea deşeurilor nepericuloase şi a avut venituri din înstrăinarea bunurilor imobile.

O surpriză o reprezintă Vaslui, judeţul cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din ţară. Aici, cel mai mare venit a fost obţinut de un sportiv, din activităţi ale cluburilor sportive şi venituri din activităţi independente desfăşurate cu convenţie/contract civil şi însumează 3,1 milioane de lei (740.000 de euro). (Wesley? n.r.)

Cele mai bănoase domenii de activitate

De departe, cele mai mari venituri realizate de către străinii din România au provenit din activităţi imobiliare. 13 dintre străinii cu cele mai mari venituri nete de anul trecut pe judeţe au obţinut bani exclusiv sau parţial din înstrăinarea unor bunuri imobile. De asemenea 7 (16% dintre cei prezenţi în clasament) activează în producţie, majoritatea în industria îmbrăcămintei. Din consultanţă provin 4 dintre posesorii celor mai mari venituri din judeţele lor, în timp ce 3 persoane au obţinut venituri în urma unor comisioane sau a unor mandate comerciale. Doi se ocupă cu comerţul.

Menţionăm că datele au fost extrase din evidenţa fiscală, constituită fie pe baza declaraţiilor informative depuse de plătitorii de venituri, fie pe baza declaraţiilor de venit depuse de către persoanele fizice. Pe baza datelor existente în evidenţa fiscală nu se poate stabili condiţia de rezidenţă fiscală prevăzută la art.7 alin.(1) pct.23 lit.c) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi......
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model ...
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...