Cât costă un cinematograf pentru acasă? Nu foarte mult
Dacă până acum un ecran de 106 cm al unei plasme era suficient pentru vizionarea unui film în ziua de astăzi se vrea şi mai mult mai ales că preţurile proiectoarelor pe care le poţi utiliza foarte bine şi acasă au scăzut considerabil.
Potrivit calculelor ECONOMICA.NET un cinematograf pentru acasă costă 2.700 de lei (1.500 lei proiector 300 ecran proiecţie, 400 de lei suport proiector pentru tavan şi 500 de lei un sistem audio 5+1)
„Video-proiectorul pentru home şi plasma/LCD-ul sunt produse care se completează. Vizionarea emisiunilor TV sau ştiri se pot face fără probleme pe TV dar în momentul în care dorşti să vizionezi un film în condiţiile similare unui cinematograf, un TV nu va putea face acest lucru, oricât de mare ar avea diagonala. Imaginea proiectată de calitate cinematografică (unele din proiectoare având chiar certificări de imagine tip Hollywood), gama de culori şi nu în ultimul rând diagonala de până la 7.6m fac marea diferenţă între un video-proiector şi un TV”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Dragoş Salamac, country manager BenQ.
Potrivit acestuia, pentru o imagine de 1.4m (55”) cel mai ieftin TV costă aprox. 4-5000lei, deci o diferenţă imensă faţă de un video-proiector la care preţul poate începe chiar şi de la 1500de lei, dar la care imaginea proiectată poate avea o diagonală de până la 7.6m (300”).
Vânzările la proiectoarele home cinema au crescut cu 50%
„Modelele home cinema, care reprezintă în acest moment aproximativ 10%, au avut în primul semestru o dinamică excepţoonală, crescând volumul de vânzări cu aproximativ 50%. Aceasta tendinţă este explicată, pe de o parte, dorinţa clienţilor de a aduce în casele proprii o experienţă similara cu cea din salile de cinema, mai ales in preajma evenimentelor sportive din acest an, respectiv Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de la Londra” a mai spus Salamac.
Potrivit acestuia, preţul mediu în primul semestru a fost cu 10% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, cumpărătorii achiziţionând mai multe echipamente cu funcţii premium, respectiv conectivitate directă de pe tabletă sau smartphone, LAN, wireless, HDMI, cu contrast şi luminozitate mai mari, cu lămpi cu durata de viaţă mai ridicată, dar şi video-proiectoarele cu proiecţie de la mică şi foarte mică distanţă.