”Pe măsură ce brandul iHunt capătă notorietate și în alte țări vecine, deschiderea pieței din Ucraina în 2022 este privită ca o importantă posibilitate de extindere pe o piață de desfacere cu potențial, în special pentru gama de dispozitive rezistente iHunt”, spune Cezar Cătălin Stroe, Director General și Președinte al Consiliului de administrație, într-o comunicare către Bursă.
Acesta a mai spus că, în același timp, compania dezvoltă intensiv gama de telefoane rezistente, segment de piață unde iHunt performează, și țintește creșterea semnificativă a cotei de piață cu o strategie de desfacere care articulează factorul diferențiator al societății, cel mai bun raport dintre preț și calitate.
”Dorim, de asemenea, să extindem gama de dispozitive rezistente sub brand iHunt, unde suntem lideri pe piața locală și unde urmărim să creștem marja de profit, cererea pentru astfel de dispozitive fiind din ce în ce mai mare în ultimul timp”.
Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2022, la fel ca în prima parte, conducerea companiei vizează consolidarea și majorarea cotei de piață și implicit sporirea notorietății. Acest demers este susținut prin continuarea procesului de diversificare al portofoliului de produse, prin suplimentarea gamei de dispozitive rezistente, dar și lansarea de noi dispozitive aliniate la tendințele actuale și la cerințele clienților. De asemenea, iHunt urmărește să valorifice oportunități de colaborare cu noi parteneri.
O altă direcție de dezvoltare pentru compania din Ploiești o reprezintă extinderea spre noi linii de business printre care se numără și energia verde, robotica și noi gadget-uri integrate în aplicația iHunt Home.
Aceeași mutare a fost făcută și de către compania Visual Fan, care deține brandul AllView. Competitorii din Brașov s-au extins în industria solară, prin lansarea în luna mai a proiectului „Solar Energy”, cu primele panouri solare și a unor soluții complet personalizabile (On-grid, Off-grid sau Hybrid).
”Astfel, suntem deschiși spre noi linii de business pentru care există interes în piață, printre care se numără și energia verde, robotica și noi gadget-uri integrate în aplicația iHunt Home. În momentul de față există fabrici care sunt interesate de un parteneriat iHunt pentru exploatarea de noi proiecte. Temperați, pe fondul contextului actual îndoielnic, rămân de analizat riscurile implicate și toleranța noastră față de acestea pentru anul 2022”, explică CEO-ul companiei.
Începând cu 1 noiembrie, Cezar Cătălin Stroe nu va mai fi CEO-ul companiei. Această funcție va fi preluată de către Vlad Mihai Hristea. Stroe va rămâne Președintele Consiliului de administrație și se va concentra asupra dezvoltării companiei.
iHunt Technology Import Export a înregistrat, la finalul în primul semestru, afaceri de 24,4 milioane de lei, creștere cu 18,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, și un profit net în valoare de 1,89 milioane de lei, mai mic cu 29,16% față de S1 2021. Primele șase luni ale anului au înregistrat o marjă netă a profitului de 7,76%.