Catalyst Romania vinde platforma de cloud 123FormBuilder către americanii de la Kiteworks

Catalyst Romania Fund I anunță că a vândut către Kiteworks compania 123FormBuilder, o platformă cloud, care ajută firmele să creeze multiple formulare și sondaje online, fără a fi necesare cunoștințe de programare. Aceasta reprezintă încă un exit de succes pentru Catalyst Romania Fund I. Alte exituri notabile includ Vector Watch, achiziționată de FitBit, care ulterior a fost vândută către Google, SmartBill achiziționată de Visma, Vola achiziționată de Resource Partners și Green Horse Games achiziționată de Miniclip, o subsidiară Tencent.
Economica.net - joi, 05 sept. 2024, 20:09
Catalyst Romania vinde platforma de cloud 123FormBuilder către americanii de la Kiteworks

Catalyst Romania Fund I a fost primul Fond early-stage venture capital din România și a fost finanțat prin programul JEREMIE al EIF (inițiativa JEREMIE România). Acesta a investit în 10 companii de tehnologie românești de renume în ultimii ani, inclusiv AvocatNet.ro, Simartis, SmartDreamers sau OmniConvert.

123FormBuilder a dezvoltat un software ușor de utilizat pentru crearea de formulare care permite mii de utilizări în diverse domenii. Compania a vizat inițial cu țările vorbitoare de limbă engleză și mai apoi s-a extins într-o ofertă multilingvă, atât pentru IMM-uri, cât și pentru clienți companii mari, oferind o paletă largă de design, procesare de plăți și gestionare a datelor conform cu reglementările în vigoare. În prezent, 35.000 de utilizatori din întreaga lume se bazează pe software-ul 123FormBuilder, care automatizează colectare datelor prin formulare și sondaje online.

„123FormBuilder a fost o investiție cheie în Catalyst Romania Fund I și suntem mândri să vedem că această companie intră într-o nouă fază de dezvoltare, ceea ce confirmă succesul afacerii începute în Timișoara, România. Suntem mândri că am lucrat alături de co-fondatorul și CEO-ul Florin Cornianu și restul echipei, ajutând 123FormBuilder să crească. Este impresionant să vedem această companie achiziționată de Kiteworks, un jucător strategic global important în verticala software-ului pentru conținut privat securizat, care a anunțat recent închiderea unei runde de investiții de aproape jumătate de miliard de dolari, chiar înainte de finalizarea achiziției 123FormBuilder”, a declarat Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst România.

„Echipa Catalyst ne-a ajutat mult chiar și înainte de investiția în 123FormBuilder, iar Marius și colegii săi ne-au susținut atât în perioadele bune, cât și în cele dificile, nu doar cu investiția, ci și cu îndrumare, know-how și networking. Pentru mine, ca și co-fondator/CEO, acest lucru a fost extrem de valoros și vreau să le mulțumesc din suflet pentru asta”, a adăugat Florin Cornianu, CEO al 123FormBuilder.

 

Despre Catalyst Romania

Catalyst Romania este un manager de fond care a lansat în 2012 primul fond de capital privat și capital de risc dedicat României, finanțat prin inițiativa JEREMIE. Managerul de fond vizează cu prioritate investiții în sectoare cu creștere rapidă, inclusiv Tehnologie&Internet, Media&Comunicații și Servicii de tehnologie. Echipa oferă capital de creștere companiilor care sunt sau au potențialul de a deveni lideri regionali sau jucători globali.

 

Despre Jeremie

JEREMIE („Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises” sau „Joint European Resources for Micro to medium Enterprises in”) a fost o inițiativă comună a Direcției Generale pentru Politică Regională a Comisiei Europene și a Grupului Băncii Europene de Investiții (care include Fondul European de Investiții), având scopul de a îmbunătăți accesul la finanțare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană. În România, Inițiativa JEREMIE a fost finanțata inițial prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013. Începând cu anul 2020, JEREMIE Romania Reflows continuă să fie gestionate de EIF și să fie utilizate pentru finanțarea noilor IMM-uri.

 

Despre 123FormBuilder

123FormBuilder este o platformă bazată ce se bazează pe cloud și care permite clienților să digitalizeze și să automatizeze fluxurile lor de colectare a datelor prin formulare și sondaje online. Utilizatorii pot colecta date și plăți în siguranță, integrând formularele cu celelalte aplicații din setul lor de instrumente, cum ar fi Salesforce. Cu sediul în Timișoara, România, 123FormBuilder este de încredere pentru 35.000 de clienți la nivel global, de la mici afaceri până la mari întreprinderi.

 

Despre Kiteworks

Platforma Kiteworks oferă clienților un Private Content Network care furnizează guvernanță, conformitate și protecție a conținutului. Platforma unifică, urmărește, controlează și securizează conținutul sensibil care se mișcă în interiorul, în și din afara organizațiilor lor, îmbunătățind semnificativ gestionarea riscurilor și asigurând conformitatea cu reglementările pentru toate comunicațiile de conținut sensibil. Cu sediul în Silicon Valley, Kiteworks protejează peste 100 de milioane de utilizatori finali pentru mii de întreprinderi globale și agenții guvernamentale.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciucu, la Consiliul Naţional PNL: Mă tem să nu rămânem la guvernare la cheremul PSD. Aş alege opoziţia
Ciucu, la Consiliul Naţional PNL: Mă tem să nu rămânem la guvernare la cheremul PSD. Aş alege opoziţia
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD este adversarul PNL, menţionând că se teme efectiv ca liberalii să nu rămână la guvernare la......
Boloş: vom aloca fonduri pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţii
Boloş: vom aloca fonduri pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţii
Guvernul va aloca fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor şi ...
Burduja: Numărul gospodăriilor nealimentate cu energie electrică din judeţul Galaţi s-a redus la 11.005
Burduja: Numărul gospodăriilor nealimentate cu energie electrică din judeţul Galaţi s-a redus la 11.005
Numărul utilizatorilor nealimentaţi din judeţul Galaţi a scăzut duminică după-amiază până la 11.005, de la peste ...
Inundaţii – Autoritățile rămân în alertă. Fechet spune că precipitațiile vor urca cel mai probabil spre nord
Inundaţii – Autoritățile rămân în alertă. Fechet spune că precipitațiile vor urca cel mai probabil spre nord
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, duminică, într-o intervenţie la Antena 3, că autorităţile ...