Câţi bani au făcut americanii de la Adobe în România anul trecut: afaceri în creştere, dar profit mai mic
În schimb, profitul net a scăzut cu 15% faţă de anul precedent la 10,7 milioane de lei. Scăderea vine după ce în 2018, compania şi-a multiplicat profitul în România de peste patru ori faţă de anul precedent.
Veniturile au totalizat 197,24 milioane de lei, iar cheltuielile 183,57 milioane de lei.
Datoriile totale ale companiei la finele anului 2019 se ridicau la 36 milioane de lei, în creştere cu 24% faţă de anul anterior (27,23 milioane de lei).
Numărul mediu de angajaţi ai Adobe a fost de 630, o creştere cu 68 de persoane faţă de anul anterior. De altfel, compania a anunţat în primăvară că a a continuat recrutările în pofida izbucnirii pandemiei de COVID-19. Echipa Adobe România, implicată majoritar în cercetare și dezvoltare software pentru produse Adobe cu impact global, lucrează de acasă de la începutul lunii martie, pentru a reduce expunerea angajaților la riscul îmbolnăvirii cu coronavirus.
Adobe România a fost înfiinţată în 2001 şi este cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare pe care compania îl detine în EMEA, iar echipele locale sunt specializate în soluții de Cloud Computing, Big Data și design grafic. Produsele dezvoltate de echipele din București sunt soluții de top pe piețele pe care le acoperă și fac parte din diviziile Digital Experience și Digital Media ale Adobe.