CATTED, care dezvoltă proiecte rezidențiale și logistice pe piața din București, a anunțat închirierea 100% a primului parc logistic de la Chitila. Proiectul are o suprafață închiriabilă de 7.500 de mp și este destinat IMM-urilor care au nevoie de hale de depozitare și producție mai mici decât marile parcuri logistice.
Proiectul CATTED Business Park Chitila a fost închiriat în șase luni de la demararea procesului de semnare a contractelor. Parcul a fost finalizat în octombrie 2020 și are o suprafață totală de circa 7.500 mp, cu 13 hale care pot asigura spatii cu suprafete inchiriabile de 253-590 mp. Fiecare spatiu beneficiaza de două uși drive-in și o înălțime utilă de 6 metri.
15 firme au închiriat aici spații și activează în domenii precum (curierat, transport), producție ușoară (mobilă, sablare metal) și depozitare specializată (farma, piese auto, FMCG).
„Evoluția spectaculoasă a pieței industriale s-a manifestat și în nișa spațiilor de suprafață mică, pe fondul unei cereri în creștere din partea IMM-urilor care au beneficiat de programe de co-finanțare garantate de stat”, spune Cosmin Dinu, Head of Industrial în cadrul Activ Property Services.
CATTED nu se oprește aici și merge mai departe cu investițiile în parcuri logistice și industriale destinate IMM-urilor. Compania a decis să accelereze dezvoltarea celui de-al treilea proiect, de la Ștefănești, care va fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Proiectul are o suprafață de 19.300 de mp.
„Al doilea proiect este amplasat în Otopeni și include patru hale în curs de finalizare. Finalizarea este programată în luna martie și este în proportie de 50% vândut/închiriat” spune Tudor Cobâlaș, fondator CATTED. Proiectul are o suprafață de 2.000 de mp.
Piața spațiilor industriale a înregistrat anul trecut cea mai bună evolutie din ultimii 30 de ani, atât în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, cât și cel al livrărilor de spații moderne de depozitare și de producție. Creșterea a venit în special din zona comerțului online, unde ritmul de creștere a fost semnificativ impulsionat de efectele pandemiei. Distanțarea socială și restricțiile impuse de autorități au dus la creșterea numărului de vizite și comenzi în mediul online.