Cazare de sărbători: Care sunt ofertele hotelierilor pentru Crăciun şi Revelion

Hotelierii din ţară au pregătit oferte variate pentru turişti în perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii fiind întâmpinaţi cu mâncăruri tradiţionale, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar şi saună sau baie cu lapte şi miere. Deşi litoralul nu este o destinaţie preferată de sărbători, şi hotelierii şi proprietarii de pensiuni de aici au pregătit oferte pentru turişti.
Economica.net - mar, 10 dec. 2013, 10:41
Cazare de sărbători: Care sunt ofertele hotelierilor pentru Crăciun şi Revelion

Crăciun la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului – 810 lei un sejur de patru zile

Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile în Bistriţa-Năsăud au posibilitatea să închirieze cabane în zona Colibiţa, cu sume cuprinse între 800 şi 1.500 de euro, dar şi să se cazeze la un hotel de patru stele, cu 400 de euro pentru cinci nopţi, all inclusive, sau la Castelul Dracula.

La Castelul Dracula din Munţii Bârgăului, turiştii îşi pot petrece Crăciunul la preţul de 810 lei pentru un sejur de trei nopţi.

Gazdele pregătesc tăierea porcului cu tradiţionala „bobotaie”, pomana porcului, dar şi cârnaţi, caltaboşi şi şorici din care turiştii se vor putea înfrupta în seara de Ajun. Tot atunci, Moş Crăciun va împărţi daruri, iar colindătorii de pe Valea Bârgăului vor prezenta obiceiuri din zonă. În ziua de Crăciun, turiştii pot lua parte la slujba specială a Naşterii Domnului de la Mănăstirea Piatra Fântânele.

Pentru Crăciun, hotelul a fost rezervat în proporţie de 60 la sută.

Revelionul la Castelul Dracula costă 1.475 de lei pentru patru nopţi de cazare şi 1.745 de lei pentru cinci nopţi.

„În semn de bun venit, musafirii vor fi serviţi cu elixirul nemuririi şi al tinereţii, băutura preferată a Contelui Dracula. Totodată, li se transmit regulile de supravieţuire în castel, transmise din generaţie în generaţie de către membrii Societăţii Transilvane Dracula, pentru a fi feriţi de pericolele din castel. Contele Dracula este nemilos, dar în acelaşi timp este şi dornic de companie, astfel că, în noaptea de Revelion, îi invită la un somptuos bal pe toţi cei care i-au călcat pragul, iar în prima zi din noul an va fi bal mascat şi un concurs de karaoke”, spun organizatorii.

De Crăciun, însă, cele mai căutate sunt cabanele sau vilele de la munte, închiriate în întregime de familii care aleg să îşi petreacă împreună sărbătorile.

Astfel, în zona de agrement Colibiţa, de la întâlnirea lanţului Călimanilor cu Munţii Bârgăului, cabanele pot fi închiriate atât de Crăciun, cât şi de Revelion cu sume între 800 de euro şi 1.500 de euro, preţurile fiind influenţate de capacitatea vilei şi de dotări. Proprietarii pun la dispoziţia clienţilor întreg imobilul cu toate utilităţile, însă aceştia îşi pregătesc singuri mâncarea. Deja, 90 la sută din cabanele de pe malul lacului de agrement au fost închiriate, mai fiind disponibile doar cele aflate la distanţe mai mari de drumul de acces în zonă, pe drumuri forestiere.

Tot la Colibiţa, la un hotel de patru stele turiştii îşi pot petrecere Revelionul la preţul de 400 de euro sejurul de cinci nopţi, în regim all inclusive. De asemenea, turiştii pot beneficia de excursii, concursuri de făcut oameni de zăpadă, de pescuit la copcă şi carnaval.

La un complex turistic din Munţii Rodnei, pentru trei nopţi de cazare în perioada Crăciunului turiştii plătesc 850 de lei, bani pentru care primesc masă în regim de bufet suedez, au acces gratuit la piscină, băi dacice, SPA şi săli de fitness, sunt plimbaţi cu sănii trase de cai. Copiii sub 14 ani plătesc doar 40 la sută din valoarea rezervării, iar cei până la 6 ani beneficiază gratuit de toate serviciile.

Pentru Revelion, acelaşi complex a pregătit trei tipuri de pachete turistice – 1.360 de lei pentru trei nopţi de cazare, 1.600 de lei pentru patru nopţi de cazare, respectiv 1.856 de lei pentru cinci nopţi de cazare.

Turiştii îşi pot petrece Crăciunul şi la pensiuni de pe Valea Sălăuţei, la graniţa cu judeţul Maramureş. Pentru trei nopţi de cazare la o pensiune cu piscină, preţul este de 425 de lei sejurul sau 275 de lei pentru regim de demipensiune. Revelionul la aceeaşi pensiune costă 800 de lei pentru trei zile de cazare sau 600 de lei în regim de demipensiune. Şi în această ofertă sunt incluse plimbări cu sănii trase de cai.

La o vilă din Cormaia, zonă turistică din apropiere de Sângeorz-Băi, sunt disponibile doar oferte pentru Revelion, la preţul de 900 de lei de persoană pentru trei zile de cazare şi masă, iar participarea la petrecerea dintre ani costă 300 de lei.

Şi cabanele de vânătoare ale Direcţiei Silvice Bistriţa au fost rezervate în totalitate, turiştii plătind în medie 35 de lei pe noapte, însă doar pentru cazare întrucât nicăieri nu se serveşte masa. În schimb, toate cabanele au bucătărie unde turiştii îşi pot prepara singuri mâncarea.

Astfel, sunt rezervate deja în totalitate cabana Fiad de la păstrăvăria cu acelaşi nume, care se află aproape de judeţul Maramureş, cea a Hergheliei Beclean, Cabana Valea Secii, aflată în Munţii Rodnei, Cabana Colibiţa şi Cabana Dealul Negru din Munţii Călimani, special construită pentru Nicolae Ceauşescu, pentru perioadele când mergea acolo la vânătoare de urşi. Cabana este dotată inclusiv cu pistă pentru elicoptere şi are lac cu peşti.

Sejur de cinci zile în Bucovina, la preţuri ce pornesc de la 1.100 de lei

Cei care ajung în Bucovina de sărbători pot petrece un sejur de cinci zile la pensiuni din Suceviţa sau Voroneţ la preţuri ce pornesc de la 1.100 – 1.200 de lei. Turiştii sunt îmbiaţi cu bucate bucovinene, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai, dar şi saună sau baie cu lapte şi miere.

Majoritatea pensiunilor şi hotelurilor din Bucovina au pachetele turistice de Revelion vândute şi mai au locuri doar pentru Crăciun, unii proprietari de pensiuni având locurile rezervate încă de anul trecut.

La o cabană din zona Suceviţa, un sejur de Crăciun, cu patru nopţi de cazare cu demipensiune costă 1.200 de lei de persoană, iar oferta include şi masă festivă, cu bucate tradiţionale bucovinene. Turiştii pot face plimbări cu sănii trase de cai şi pot primi vizita grupurilor de colindători. De Revelion, la aceeaşi cabană, pentru cinci nopţi de cazare în perioada 28 decembrie -2 ianuarie preţul este de 1.600 de lei de persoană.

Tot în Suceviţa, la un hotel de patru stele oferta pentru Crăciun este pentru trei zile, la aproximativ 200 de lei o noapte de cazare de persoană, la care se adaugă 250 de lei pentru cina festivă şi 100 de lei pentru prânzul tradiţional, iar turiştii vor beneficia în fiecare seară de spectacole cu muzică uşoară şi folclorică. La acelaşi hotel de patru stele, de Revelion oferta este pentru cinci nopţi de cazare cu pensiune completă, preţurile fiind între 2.300 de lei şi 3.000 de lei de persoană. Turiştii au la dispoziţie zona SPA, cu piscină, saună, sală de fitness şi biliard.

În zona Vama, la o pensiune de patru margarete pachetul turistic de Crăciun include patru nopţi de cazare, pentru care tariful de persoană este de 1.490 de lei. Turiştii sunt îmbiaţi cu plimbări cu sănii trase de cai, cu ţuică fiartă, vin fiert şi cozonaci, grătar la foişor sau foc de tabără şi colinde. Meniul casei cuprinde mâncăruri şi băuturi naturale tradiţionale bucovinene: tochitură cu mămăliguţă, hribi cu smântână, borş ţărănesc de hribi sau păstrăv cu smântână şi păstrăv afumat, dar şi plăcinte poale-n brâu, cozonaci, papanaşi cu smântână şi dulceaţă de cireşe amare, alivancă, clătite cu dulceţuri de casă sau brânză de vaci, pampuşte (gogoşi după o reţetă locală) şi afinată. La aceeaşi pensiune, cinci nopţi de cazare de Revelion costă 2.100 de lei de persoană, în preţ fiind incluse masa festivă, foc de tabără sau plimbări cu sănii trase de cai şi seară bucovineană cu taraf.

Tot în Vama, la o altă pensiune, cinci nopţi de cazare în perioada Crăciunului costă între 1.590 şi 1.690 de lei de persoană, iar turiştii sunt invitaţi la pomana porcului şi la plimbări cu sania trasă de cai. De Revelion, la aceeaşi pensiune, pentru cinci nopţi de cazare preţurile sunt între 1.900 şi 1.990 de lei de persoană, iar oferta mai include: „meniu standard , tip pensiune, după tradiţia locală bucovineană, atmosferă animată de un disc-jockey, plimbare cu sania trasa de cai, grătar pe zăpadă cu vin şi ţuică fiartă, seară bucovineană şi obiceiuri de iarnă”.

Într-o localitate din apropiere, la Frumosu, la o pensiune de trei margarete pachetul turistic de Crăciun este de 1.200 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare cu pensiune completă, acces la piscină, saună şi masă festivă cu bucate tradiţionale. În seara de Ajun, turiştii vor fi vizitaţi de colindători care vin împreună cu Moş Crăciun, iar în prima zi de Crăciun petrecerea începe de la ora 14.00, cu orchestră şi cu program folcloric. A doua zi, turiştilor li se oferă o plimbare cu sania la şapte kilometri de pensiune, la poalele munţilor, unde vor face grătar în aer liber, pe zăpadă, iar în celelalte zile sunt propuse excursii la mănăstirile din Bucovina, la salina Cacica, plimbare cu mocăniţa, dar şi schi pe pârtiile de la Gura Humorului.

De Revelion, pentru un sejur de şase zile cu cinci nopţi de cazare şi pensiune completă, preţul este de 1.600 de lei de personă la aceeaşi pensiune, iar după o plimbare cu sania turiştii vor participa la pomana porcului, unde împreună cu măcelarul vor putea să taie şi să pârlească porcul şi să prepare acolo bucatele, acompaniaţi de orchestră, cu vin fiert şi ţuică fiartă. Ultima zi din an cuprinde „programul datinilor de Anul nou”, la pensiune venind 100 de urători îmbrăcaţi în straie populare, cu călăreţi, car cu boi şi formaţii de mascaţi. În prima zi din an, turiştii sunt invitaţi la „întorcătură cu borş acru, orchestră şi program artistic de dansuri populare”.

În zona Câmpulung Moldovenesc, la Sadova, la o pensiune de patru margarete oferta de Crăciun este de 1.500-1.600 de lei de persoană, cu patru nopţi de cazare şi a cincea noapte oferită gratuit, în regim de demipensiune. Turiştii sunt invitaţi la această pensiune la pomana porcului şi, „într-o atmosferă de sărbătoare, la spectacol bucovinean autentic”, cu colindători şi foc de tabără. De Revelion, la aceeaşi pensiune preţul pentru cinci nopţi de cazare este cuprins între 1.850 de lei şi 2.100 de lei de persoană, tot în regim de demipensiune. Turiştii vor beneficia de pomana porcului, masă festivă de Revelion şi foc de artificii, iar în 1 ianuarie li se pregăteşte „o zi bucovineană autentică”, cu spectacol de datini şi obiceiuri, un foc de tabără şi berbecuţ la proţap.

La Voroneţ, o pensiune de trei margarete oferă turiştilor mâncare bio, cu preparate din carne, lactate şi dulceţuri făcute în casă, iar pentru patru nopţi de cazare preţul este de 1.100 de lei de persoană în regim de demipensiune. Turiştii vor avea posibilitatea să viziteze mănăstirile din zonă, să schieze pe pârtiile din Gura Humorului, să asiste la spectacol de obiceiuri tradiţionale din Bucovina prezentat de un ansamblu de copii sau să se plimbe cu sania prin pădure.

În aceeaşi zonă, în Gura Humorului, la o pensiune de patru margarete preţurile sunt între 1.000 şi 1.200 de lei pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune în perioada Crăciunului. Pe lângă cina festivă, turiştilor li se oferă „plimbare cu sania, spectacol de colinde şi obiceiuri tradiţionale”. De Revelion, la aceeaşi pensiune cinci nopţi de cazare cu demipensiune costă între 1.850 de lei şi 2.100 de lei, iar turiştii beneficiază de saună şi fitness, plimbare cu sania, grătar în aer liber.

Tot în Gura Humorului, la un hotel de patru stale pachetele turistice de Crăciun, cu trei sau patru nopţi de cazare şi demipensiune, costă între 241 şi 359 de euro de persoană, turiştii beneficiind de „cină câmpenească la moşie, cu foc de tabără, taraf şi dansatori, cină de Ajun cu colindători şi Moş Crăciun”, dar şi de facilităţile hotelului – fitness, saună, jacuzzi. La acelaşi hotel, de Revelion pachetul turistic este de patru sau cinci nopţi de cazare cu demipensiune şi costă între 469 şi 679 de euro de persoană.Turiştii vor beneficia de „cafe concert live şi asigurat de un disc jockey, petrecere tradiţională cu datini şi obiceiuri, cântece şi joc”, iar în noul an sunt invitaţi la „chermeză boierească la hanul din complexul hotelului”.

La un alt hotel de patru stele din Gura Humorului, pachetul turistic pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune, de Crăciun, costă între 1.400 de lei şi 1.900 de lei de persoană şi include: „spectacol de colinde, petrecere în stil bucovinean, la o serbare câmpenească cu grătar şi berbecuţ la proţap”. La acelaşi hotel, oferta de Revelion este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune. Turiştii vor participa la pomana porcului, vor avea parte de grupuri de urători, iar în noaptea dintre ani vor petrece cu orchestră de muzică şi cu foc de artificii, în timp ce în prima zi din an va fi organizată o petrecere câmpenească cu berbecuţ la proţap.

Turiştii care aleg Vatra Dornei se pot caza la un hotel de patru stele care oferă pachete de trei sau cinci nopţi de cazare cu demipensiune la preţuri cuprinse între 655 şi 1.406 lei, turiştii având acces la centrul SPA, cu saună infraroşu, saună finlandeză, jacuzzi şi salină. La acelaşi hotel, oferta de Revelion este pentru cinci zile, fiind cuprinsă între 1.250 de lei şi 1.872 de lei, cu mic dejun inclus, iar masa festivă dintre ani costă 300 de lei, în timp ce pentru a lua parte la un carnaval în prima zi a anului turiştii trebuie să mai plătească 250 de lei. Turiştii pot beneficia, însă contra cost, şi de masaj terapeutic, masaj de relaxare sau masaj cu uleiuri esenţiale şi baie cu lapte şi miere şi împachetări cu argilă.

Principalii clienţi ai pensiunilor din Bucovina în perioada sărbătorilor de iarnă provin din Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Botoşani, Vaslui şi Iaşi, în timp ce turiştii străini vin de obicei în perioada mai-septembrie, spun proprietarii de pensiuni şi hoteluri.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se va deschide de Crăciun şi e rezervat până după Anul Nou

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va avea ca temă, în această iarnă, „Baroque in Ice”, atât în ceea ce priveşte amenajarea camerelor, cât şi organizarea evenimentelor. Hotelul, a cărui construcţie a început deja, va fi inaugurat de Crăciun şi e rezervat aproape în totalitate până după Anul Nou.

Potrivit reprezentanţilor firmei care în fiecare an construieşte, la Bâlea Lac, Hotelul de Gheaţă, unitatea se numeşte în acest an „Hotel of Ice” şi este al nouălea sezon în care se realizează această construcţie din zăpadă şi gheaţă.

În acest an, tema este „Baroque in Ice” şi va sta la baza amenajării tuturor camerelor, dar şi a organizării evenimentelor.

Lucrările au început deja, fiind favorizate de zăpada abundentă şi de temperaturile deosebit de scăzute înregistrate în căldarea Lacului Bâlea, inima Masivului Făgăraş. În prima etapă, muncitorii au trasat amprenta la sol a obiectivului, lucrările continuând cu amplasarea primelor „cărămizi” de gheaţă şi a cofrajelor şi umplerea acestora cu zăpadă şi apă, astfel încât să fie ridicaţi primii pereţi ai obiectivului.

La fel ca în sezoanele anterioare, Hotel of Ice-Bâlea Lac va fi edificat în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac.

În acest sezon, în hotel vor fi amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, vor fi trei iglu-uri, fiecare cu pat dublu.

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă, iar decorul este în întregime din gheaţă şi diferă de la o încăpere la alta. Paturile de gheaţă sunt acoperite de saltele moi, pături şi blănuri pufoase de animale, iar înainte de culcare, turiştii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între minus 2 şi plus 2 grade Celsius.

Cei care vor să se cazeze în Hotelul de Gheaţă trebuie să plătească 400 de lei pe noapte pentru o cameră dublă şi 600 de lei pe noapte pentru un iglu, copiii între 6 şi 15 ani beneficiind de o reducere de 50 la sută, în timp ce pentru copiii mai mici de şase ani cazarea este gratuită.

Pe timpul zilei, între orele 9.00 şi 17.00, construcţia poate fi vizitată de turişti, iar între orele 21.00 şi 8.00 este rezervată pentru cei care se cazează.

Ca în fiecare an, în incinta Hotel of Ice vor exista un Ice Bar şi un Ice Restaurant, diferitele preparate sau băuturi fiind servite pe platouri de gheaţă sau din pahare cioplite în gheaţă.

Constructorii spun că, dacă vremea va fi favorabilă acestei activităţi – temperaturi scăzute şi ninsori abundente – şi nu se vor ivi situaţii excepţionale, noul Hotel de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an.

„Şi primii turişti cazaţi la Hotel of Ice din acest sezon vor sosi la Bâlea Lac tot la sărbătoarea Crăciunului. Până după Revelionul 2014, cea mai mare parte a locurilor de cazare la Hotel of Ice sunt deja rezervate”, anunţă reprezentanţii firmei care construieşte hotelul.

În noaptea de Anul Nou, unitatea este complet rezervată de turişti care vin din Anglia, la fel ca în ceilalţi ani.

Ulterior, lângă Hotel of Ice, va fi ridicată Biserica de Gheaţă, unde va avea loc, în luna februarie, o cununie a unui cuplu din Anglia.

Ca în fiecare an, în apropierea hotelului va exista şi un Winter Park, pentru amatorii sporturilor de iarnă. De această dată, Winter Park va oferi turiştilor posibilitatea de a desfăşura atât activităţi „extreme”, precum schi, snowboarding, snowmobiling şi tubbing pe pârtii naturale, cât şi săniuş, patinaj. Cei care doresc să patineze o vor putea face direct pe Lacul Bâlea, complet îngheţat în această perioadă şi care are o suprafaţă de cinci sute de metri pătraţi, grosimea gheţii depăşind un metru.

Pe parcursul sezonului se vor organiza diferite concursuri cu premii: bătăi cu bulgări de zăpadă, construirea celui mai mare om de zăpadă, ice bowling.

Parcul dispune de un baby lift, care uşurează accesul spre părţile superioare ale pârtiilor, şi de o instalaţie de iluminare, care permite funcţionarea în serile lungi de iarnă. În Winter Park, un snowmobil poate fi închiriat cu o sută de lei pentru 15 minute, iar sania poate fi închiriată cu zece lei ora.

Cei care doresc să-şi petreacă sărbătorile la Bâlea Lac, dar nu vor să doarmă în Hotelul de Gheaţă pot alege între cele două cabane aflate la peste două mii de metri altitudine: Cabana Bâlea Lac sau Cabana Paltinul.

Cabana Bâlea Lac pune la dispoziţia turiştilor cinci camere cu două paturi, patru camere cu trei paturi, o cameră cu şase paturi şi trei apartamente. Aceste camere pot fi închiriate cu preţuri cuprinse între 150 de lei şi 360 de lei pe noapte în perioada 20 decembrie – 5 ianuarie.

Cabana Paltinul le oferă turiştilor 34 de locuri de cazare, pentru 350-420 de lei de persoană pentru un sejur în perioada 24-26 decembrie, respectiv 1.150-1.300 de lei de persoană pentru un sejur de Revelion, între 29 decembrie şi 2 ianuarie. În tarif sunt incluse cazarea, pensiune completă, petrecerea de Revelion şi cină festivă în 1 ianuarie, iar cei care aleg acest pachet beneficiază de o noapte în plus, gratuit.

Sărbători pe litoral-preţuri de la 250 lei de persoană pentru două nopţi de cazare la pensiune

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe litoral au pregătit şi ei oferte de sărbători, mai ales pentru Revelion, iar preţurile încep de la 250 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare la o pensiune din Costineşti. La un hotel de trei stele din Mamaia sejurul porneşte de la 425 de lei.

Ofertele pentru petrecerea unei minivacanţe de Crăciun pe Litoral sunt puţine, cele mai multe fiind la pensiuni şi vile care pot fi închiriate complet. Spre exemplu, pentru o vilă cu 12 camere, în Costineşti, preţul este de 50 de lei de persoană pe noapte. Există şi hoteluri care au oferte pentru Crăciun, unde turiştii trebuie să scoată din buzunar între 250 de lei de persoană pentru o cameră dublă, la un hotel de trei stele, şi 650 de lei de persoană pentru o cameră dublă, pentru un pachet de patru nopţi de cazare într-un hotel de patru stele.

„Litoralul nu este o destinaţie preferată şi prioritară pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă de către turiştii români. În general, românii preferă ca sărbătorile de iarnă să le petreacă în destinaţii montane, la schi sau alte sporturi de iarnă sau aleg destinaţii externe. Pe litoral avem câteva hoteluri care vin cu pachete, exact pe măsura cererii. Foarte puţin de Crăciun, în general de Revelion. Crăciunul este o sărbătoare tradiţională şi românii fie stau acasă, alături de familii, fie merg la munte”, explică preşedintele Asocieţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

Astfel, pentru Revelion oferta este mai diversificată, preţurile pentru pachetele cu două şi trei nopţi de cazare plecând de la 400 de lei de persoană pentru o cameră dublă, într-un hotel de trei stele, bani în care intră şi masa de Revelion.

În staţiunea Mamaia, un hotel de trei stele a pregătit pachete de două, trei şi patru nopţi de cazare, în perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, cu preţuri cuprinse între 425 de lei şi 539 de lei de persoană pentru o cameră dublă. Tarifele includ cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, tombolă cu premii, formaţie live şi foc de artificii la trecerea între ani. Tot în Mamaia, la un alt hotel de trei stele pachetul de Revelion include patru nopţi de cazare cu demipensiune, petrecerea nopţii dintre ani în restaurantul stabilimentului, dar şi o petrecere cu măşti, în 1 ianuarie, tariful fiind de 840 de lei de persoană.

Preţurile cresc uşor la hotelurile de patru stele, unde pentru pachetele de două şi trei nopţi de cazare tarifele sunt cuprinse între 540 de lei şi 630 de lei de persoană, acestea incluzând, pe lângă mic dejun şi masa festivă de Revelion, concursuri de dans, saună şi internet.

„Hotelurile sunt câteva, într-adevăr, dar îşi umplu de obicei capacitatea de cazare. Românii care vin spre mare de Revelion sunt în general cei mai romantici ori cei care află în ultimul moment că pot să plece câteva zile de acasă şi nu mai au timp să-şi cumpere un pachet pentru o altă destinaţie. Sunt puţine pentru că nu există cerere pentru mai mult”, precizează Corina Martin.

Unii hotelierii de pe litoral au pregătit şi oferte mai complexe, care cuprind pensiune completă ori sistemul all inclusive, petrecerea de Revelion şi acces gratuit la saună sau SPA, preţul pentru acest pachet fiind pe măsură, de la 1.600 de lei de persoană în cameră dublă pentru trei nopţi de cazare, totul în hotelurile de patru şi cinci stele.

La un hotel de patru stele din Mamaia, patru nopţi de cazare în perioada 29 decembrie şi 2 ianuarie, în cameră dublă, în sistem all inclusive, costă 2.170 de lei de persoană. Preţul poate creşte cu aproximativ 320 de lei dacă este aleasă o cameră cu vedere la mare. De banii plătiţi, turiştii beneficiază gratuit de diverse tratamente SPA şi tratamente corporale de înfrumuseţare şi relaxare, petreceri pentru serile de 30 decembrie şi 1 ianuarie, masa festivă de Anul Nou cu muzică live, acces gratuit la piscina interioară, saună, jacuzzi, fitness.

Cu o ofertă similară vine şi un hotel de cinci stele tot din staţiunea Mamaia, care a pregătit pachete de două şi trei nopţi de cazare. Pachetul pentru două nopţi, între 31 decembrie şi 2 ianuarie, costă 1.155 lei de persoană în camera dublă şi 1.455 lei de persoană într-un apartament cu vedere la mare, în timp ce preţurile pentru trei nopţi de cazare sunt de 1.545 de lei de persoană, respectiv, 1.995 lei de lei de persoană.

Cele mai multe oferte de Revelion sunt în staţiunea Mamaia, dar şi hotelierii din sudul litoralului au pregătit pachete pentru această perioadă. Astfel, un hotel de trei stele din Eforie Nord oferă pachete pentru trei, patru şi cinci nopţi de cazare, în cameră dublă, cu preţuri cuprinse între 1.344 lei şi 1.792 de lei sejurul pentru doi adulţi, cu pensiune completă şi cina festivă de Revelion. Oferta este valabilă în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie şi include şi acces gratuit la saună, jacuzzi, fitness şi piscină. În 1 ianuarie hotelul organizează seară festivă cu karaoke şi bal mascat.

În Mangalia, un hotel de trei stele oferă, atât de Crăciun, cât şi de Revelion, sejururi de câte patru zile, la preţul de 627 de lei camera dublă, pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus.

Cei care vor să vină pentru o minivacanţă de iarnă pe litoral mai au la dispoziţie şi ofertele în pensiuni şi vile, dar aici, în majoritatea cazurilor, doritorii trebuie să se gospodărească singuri.

Cele mai multe vile şi pensiuni disponibile sunt în Eforie, Costineşti, Vama Veche şi 2 Mai, preţurile fiind mai mici decât la hotel. O cameră dublă la o vilă din Eforie Nord poate fi închiriată pentru 798 de lei sejurul, pentru doi adulţi. Oferta include cazare pentru două nopţi, cina festivă de Revelion, ciorbă de potroace în dimineaţa zilei de 1 ianuarie, dar şi o cină tradiţională în seara aceleiaşi zile. O vilă din Costineşti, care are nouă camere, poate fi închirată de un grup de 20 de persoane pentru două sau trei nopţi cu 95 de lei de persoană pe noapte, pentru întreaga capacitate, iar o vilă din Vama Veche, cu o capacitate de 40 de locuri în 21 de camere, poate fi închiriată în totalitate la preţuri pornind de la 1.200 de lei pe noapte.

Te-ar mai putea interesa și
Norvegia vrea să restabilească obligația de construire de adăpturi antiaeriene în clădirile noi
Norvegia vrea să restabilească obligația de construire de adăpturi antiaeriene în clădirile noi
Invocând riscuri de război, Norvegia a anunţat vineri că vrea să restabilească obligaţia construirii de adăposturi antiaeriene în clădirile noi, una dintre cele circa o sută de măsuri......
Camera Reprezentanților a SUA a votat în favoare unei legi prin care sunt impuse sancțiuni împotriva CPI, după emiterea de mandate de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Camera Reprezentanților a SUA a votat în favoare unei legi prin care sunt impuse sancțiuni împotriva CPI, după emiterea ...
Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite a votat joi pentru sancţionarea Curţii Penale Internaţionale (CPI) ...
Animawings concurează TAROM cu prețuri de la 55 de euro pentru un bilet dus-întors pe ruta Cluj-Napoca-București
Animawings concurează TAROM cu prețuri de la 55 de euro pentru un bilet dus-întors pe ruta Cluj-Napoca-București
Compania aeriană Animawings, deținută de Christian Tour, începe pe 15 ianuarie operarea primului zbor de la Cluj-Napoca ...
Azerbaidjanul a suspendat livrările de gaze naturale către Bulgaria până pe 11 ianuarie
Azerbaidjanul a suspendat livrările de gaze naturale către Bulgaria până pe 11 ianuarie
Compania bulgară de distribuţie a gazelor Bulgargaz EAD a fost înştiinţată de faptul că Azerbaidjanul a suspendat ...