Cazinoul din Constanţa ar putea fi deschis în mai 2022

Economica.net
23 07. 2020
cazino1_74047500

„Care sunt necesare şi lucrarea este o lucrare de artă. Chiar discutam cu doamna arhitect, cu doamna director, că s-ar putea scrie şi o carte cu ce s-a găsit aici, diferitele consecinţe ale indolenţei, nepăsării şi a soluţiilor tehnice utilizate. Obiectivul nostru e ca clădirea Cazinoului să fie redată constăţenilor în termenul stabilit şi anume în mai 2022. Închei prin a vă spune că nu e sigura clădire emblematică pentru România sau pentru diferite oraşe ale României pe care avem intenţia să o restaurăm”a, afirmat Ludovic Orban joi la Constanţa.

Premierul a reamintit despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru restaurarea încă două clădiri emblematice ale României.

„De curând am adoptat indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea clădirii Universităţii Bucureşti şi indicatorii tehnico-economici pentru restaurarea clădirea principale a Academiei de Ştiinţe Economice şi intenţia e de a reda în forma iniţială cât mai multe astfel de clădiri emblemetatice care reprezintă creativitatea celor care au construit înaintea noastră”, a conchis Orban.

După restaurare, Cazinoul Constanţa va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri.

Clădirea de patrimoniu a fost, până în 2007, în administrarea Primăriei Constanţa, după care a trecut, pe rând, pe la o firmă israeliană de cazinouri, care a renunţat la investiţie din cauza crizei, apoi la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea, pentru ca imobilul să ajungă din nou sub umbrela Primăriei condusă de fostul edil Radu Mazăre. În 2014, Cazinoul a revenit în portofoliul Ministerului Dezvoltării.

Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910 (Sf. Maria), în prezenţa principelui Ferdinand.