Cazul SIMA: Printre păcăliţi se află şi Daniel Dăianu.CNVM răspunde că a început investigaţia la WBS

11 10. 2012
sima_de_par_76384400

Dispariţia lui Cristian Sima, preşedinte până mai ieri al Bursei din Sibiu, s-a produs, aşa cum a relatat şi ECONOMICA.NET pe fondul controlului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Eventualele fraude ale lui Sima la WBS Holding nu fac obiectul controalelor decât în măsura în care au legătură cu activitatea WBS România, doar aceasta şi Sibex fiind sub supravegherea CNVM.

Iată răspunsul CNVM, apărut în comunicatul instituţiei:

„Încă de la începutul acestei luni, autoritatea pieţei de capital a demarat un control de fond la sediu1 SIBEX , care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea CNVM.

C.N.V.M. a început astazi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare (S.S.I.F.) WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relatia cu clienţi, precum şi integritatea conturilor acestora.

In acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii financiare (S.S.I.F.) WBS România care se consideră prejudiciaţi, sa depună reclamaţii la sediul C.N.V.M.

Menţionăm, totodată faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea C.N.V.M., nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România.

C.N.V.M. va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi S.S.I.F. WBS România, în scopul protecţiei investitorilor care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul S.S.I.F-ului aflat sub autoritatea sa.“

 Un şoc suplimentar vine din ZF, care citează o declaraţie stupefiată a cunoscutului economist şi fost ministru de finanţe Daniel Dăianu:

„Am conturi deschise la cele două societăţi WBS România şi la WBS Holding pentru că mi s-a spus că doar aşa se putea tranzacţiona pe pieţele externe. Am investit pentru că mi s-a spus că sunt câştiguri mici dar sigure (s.r.). Ştiam că nu lucrează în marjă, că riscurile sunt mici. Extrasurile de cont primite de la firma de brokeraj arată că am contul pe profit nu pe pierdere, dar acum mă întreb dacă acest informaţii sunt sau nu adevărate“.