CCIR: noile măsuri de supraimpozitare anunţate de Guvern, lovitură gravă la adresa stabilităţii economice
„Modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunţate, fără o dezbatere publică şi fără consultarea mediului de afaceri, reprezintă în sine un factor generator de instabilitate economică. Comunitatea de afaceri din România se aşteaptă ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor şi crearea de locuri de muncă şi nu să impună măsuri de supraimpozitare”, spun reprezentanţii CCIR.
Mihai Daraban, preşedintele CCIR, apreciază că măsurile de supraimpozitare intră în contradicţie flagrantă cu angajamente asumate de însuşi prim ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, care declara, pe 29 ianuarie 2018, în Parlament, la votul de învestire că „atât timp cât voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica”.
Preşedintele CCIR consideră că „lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiţii şi implicit, crearea de noi locuri de muncă în România”.
Conducerea CCIR solicită Guvernului României să renunţe de îndată la măsurile de supraimpozitare şi să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România şi asupra angajaţilor lor.
Pe aceeaşi temă:
- AmCham Romania cere retragerea imediată a proiectului de OUG: aceste măsuri induc haos în economie
- Iohannis, despre OUG pe Codul Fiscal: Aruncă economica în haos, face viaţa românilor mai scumpă