Ce a discutat Hidrosind cu misiunea FMI-CE-BM privind contractele cu „băieţii deştepţi” din energie

O delegaţie a Hidrosind a avut vineri o întrevedere cu misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, principalele subiecte abordate fiind guvernanţa corporativă şi contractele bilaterale încheiate de Hidroelectrica în afara bursei de energie, informează Hidrosind, printr-un comunicat de presă.
Economica.net - vin, 04 mai 2012, 20:42
Ce a discutat Hidrosind cu misiunea FMI-CE-BM privind contractele cu

Hidrosind a făcut cunoscută poziţia sa referitoare la ne-constituţionalitatea OUG 109 / 2011 privind guvernanţa corporativă şi a sesizat misiunii modul incorect în care decurge procesul de recrutare a directorului general la Hidroelectrica.

„Am înştiinţat comisia despre faptul ca nu am primit niciun răspuns la sesizările adresate factorilor de răspundere din România, consecinţa fiind adresarea unei plângeri către Comisia Comunităţilor Europene pe acest subiect. Precizăm că Hidrosind doreşte un manager profesionist la Hidroelectrica, din interiorul sistemului, cu un contract de management corespunzător, şi nu un aşa-zis ‘ manager privat selectat” care să răspundă tot la comenzile unor grupuri de interese’, precizează reprezentanţii Hidrosind.

Referitor la subiectul contractelor cu „băieţii deştepţi”, Hidrosind şi-a exprimat rezervele cu privire la dorinţa reală a Guvernului României de a încheia aceste contracte înainte de termen.

„Ţinta imposibil de atins stabilită echipei din Hidroelectrica care renegociază de luni bune aceste contracte cu rezultate satisfăcătoare pentru situaţia actuală a Hidroelectrica, dar neacceptate de minister, precum şi continua amânare a termenului la care Guvernul trebuia să facă publică opinia Ministerului de Justiţie referitoare la aceste contracte îndreptăţeşte să credem că Guvernul României nu vrea să se implice iar responsabilitatea pe acest subiect este pasată Comisiei Europene. Am prezentat misiunii comune şi modul în care Hidrosind consideră că Actele Adiţionale semnate în 2010 de prelungire a contractelor respective pot fi anulate în instanţă, în opinia noastră”, se mai spune în comunicat.

Dialogul va continua. iar până la următoarea întâlnire Hidrosind va prezenta opiniile sale atât reprezentanţilor permanenţi ai misiunii la Bucureşti cât şi Guvernului Romaniei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul italian de Externe și aeroportuile din Milano, ținte ale unui atac cibernetic
Ministerul italian de Externe și aeroportuile din Milano, ținte ale unui atac cibernetic
Ministerul de Externe italian şi alte obiective din Italia, printre care două aeroporturi din Milano, au fost sâmbătă ţintele unui atac cibernetic, a anunţat Agenţia Italiană pentru......
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent electric. Unde va fi amplasat parcul fotovoltaic
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent ...
Doi miliardari greci, prezenți deja în România în industria producătoare de tâmplărie de aluminiu printr-o companie ...
Loteria Română vrea să cumpere servicii de procesare a plăților electronice, pentru care a bugetat aproape 1 milion de lei
Loteria Română vrea să cumpere servicii de procesare a plăților electronice, pentru care a bugetat aproape 1 milion ...
Compania Naţională Loteria Română vrea să contracteze, cu 946.741 lei, fără TVA, servicii de procesare a plăţilor ...
MAI: 11 persoane aflate în situații de risc au fost salvate în ultimele 24 de ore
MAI: 11 persoane aflate în situații de risc au fost salvate în ultimele 24 de ore
Efective ale Ministerului Afacerilor Interne au salvat, în ultimele 24 de ore, 11 persoane aflate în situaţii de risc, ...