Ce a spus Ponta la CNN

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, într-o intervenţie la CNN International, că economia românească prezintă stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri, fiind important ca România să păstreze această tendinţă economică pozitivă.
Economica.net - vin, 04 iul. 2014, 11:57
Ce a spus Ponta la CNN

‘În cei doi de ani de când sunt premier am luat măsuri pentru a dezvolta economia României. Avem stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri şi avem nu doar o creştere economică bună, ci şi cea mai rapidă din UE. Investitorii au încredere în noi şi este important ca România să păstreze acest trend economic pozitiv’, a spus şeful guvernului român în emisiunea The Business View, difuzată de CNN International.

Premierul a apreciat că ultimele cifre ale economiei, legate de creşterea economică şi şomaj, creează speranţe că nu doar România, ci şi aproape toţi ceilalţi noi membri ai Uniunii Europene din estul continentului sunt mai bine pregătiţi acum pentru toate provocările viitoare, în special din sectorul energetic, generate de proasta relaţie actuală dintre UE şi Rusia.

„Politica este un în România”

Politica este un „sport sângeros” în România, dar nu numai în această ţară, în ultimii doi ani fiind asigurate predictibilitate şi stabilitate pentru mediul de afaceri, a afirmat premierul Victor Ponta, la CNN Londra, citat de obiectiv.info.

Întrebat ce se întâmplă cu reformele din România, având în vedere că politica românească este un „sport sângeros”, cu dispute între partide şi scandaluri legate inclusiv de preşedinte, care afectează şi economia, şi ce fac autorităţile pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor românilor şi ale Europei, Ponta a admis la CNN că politica autohtonă poate fi astfel caracterizată, dar nu ca un fapt singular.

„Aveţi dreptate, politica este un sport sângeros în România, dar nu numai în ţara noastră. Important este că în ultimii doi ani, de când am preluat funcţia de prim-ministru, am asigurat stabilitate şi predictibilitate pentru mediul de afaceri, iar răspunsul a fost mai bun decât ne-am aşteptat”, a spus Ponta, făcând referire la creşterea economică.

El a arătat că o mare atenţie este acordată şi reformelor structurale şi a vorbit despre introducerea managementului profesionist în toate companiile de stat.

Despre candidatura la prezidenţiale: Poate că da

Invitat, după listarea Electrica pe bursa de la Londra, în studioul CNN, premierul Victor Ponta şi-a confirmat intenţia de a candida în noiembrie la preşedinţia României, scrie romaniatv.net.

„Poate că da, dar important e ca România să păstreze această perspectivă pozitivă. Primii ani ca membri ai UE au fost foarte grei, dar România nu mai este acum o problemă pentru Uniunea Europeană”, a spus Ponta.

Premierul român a participat vineri, alături de ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, la prima listare la bursa londoneză a acţiunilor Electrica. În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acţiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participaţia statului să se reducă la aproximativ 48,8%

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni......
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...