Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS

Aplicațiile pentru smartphone-uri, fie că vorbim de Android sau iOS, ne ușurează mult viața, iar în ultimii ani dispozitivele mobile au devenit o necesitate. Fiecare are aplicațiile preferate pe care le folosește zilnic, dar care sunt cele mai utilizate aplicații în România? Răspunsul vine de la SimilarWeb, care a prezentat un Top 50 al aplicațiilor folosite cel mai des de către români.
Lidia Neagu - Dum, 23 ian. 2022, 16:28
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS

Astfel, potrivit datelor SimilarWeb, pentru Android cea mai folosită aplicație este eMAG, urmează apoi jocuri – Crazy Fox – Big win, Healing Rush și Sponge Art. Pe locul patru se află o aplicație de health și Fitness – Skin-scan: Hand Protection.

Urmează alte două jocuri pe locurile 8 și 9: Fall Break și respectiv Sandwich Runner. Top 10 este încheiat de TikTok, aplicația de social media cea mai descărcată din lume.

Alte aplicații de social media și comunicare folosite de români sunt Snapchat pe locul 17 și Whatsapp pe locul 18. Telegram este următoarea astfel de aplicație, pe locul 23, iar pe locul 31 se află Instagram. Facebook nu apare în acest clasament.

În top mai figurează aplicația aplicația dezvoltată de Guvern pentru certificatele verzi Covid-19, pe locul 45.

Potrivit datelor, românii care preferă Android nu folosesc foarte des aplicații pentru servicii financiare, în această categorie fiind incluse doar două, respectiv Revolut, pe poziția 26 și Crypto.com – Buy BTC, SHIB, pe locul 29.

Pentru shopping, pe lângă eMAG, românii mai folosesc: Tazz (locul 25), Carrefour (locul 41), Glovo (locul 39), Fashion Days (locul 42) și Olx (locul 43).

La categoria educație, în Top 50 găsim o singură aplicație, pentru învățarea unei limbi străine.

Analizând datele, reiese că românii folosesc cel mai mult aplicațiile de jocuri și divertisment, clasamentul fiind dominat de acestea, cu 31 de poziții din totalul celor 50.

Ce aplicații folosesc românii pe iPhone și iPad

Când vine vorba de aplicațiile iOS pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad de la Apple, datele arată diferit. Astfel, cel mai des folosită aplicație este WhatsApp. De altfel, aplicațiile pentru comunicare și social media domină prime locuri ale topului.

Urmează în ordine: TikTok, Youtube, Facebook, Messenger, Instagram, Netflix, Google Maps și Snapchat.

Pentru shopping utilizatorii produselor Apple preferă în ordine: Glovo (locul 10), eMAG (locul11), SHEIN – Online Fashion (locul 13), Olx (locul 16) Fashion Days (locul 25), Altex (locul 27), ePantofi (locul 29), Tazz (locul 33), ABOUT YOU Online Fashion Shop (locul 35), Lidl (locul 36) și McDonald’s (locul 46).

Aplicațiile pentru produse financiare sunt aceleași ca la Android, cu mențiunea că au alte poziții în clasament: Revolut (locul 15), Crypto.com – Buy BTC, ETH, SHIB (locul 41).

Spre deosebire de utilizatorii de Android, românii care folosesc produsele Apple nu sunt la fel de mult interesați de jocuri. Astfel de aplicații ocupă doar 12 locuri în clasament (31 la Android). toate plasându-se în afara Top 18. Cele mai utilizate sunt în ordine: Outfit Makeover (locul 18), 8 Ball Pool (locul 19), Paper Fold (locul 23) și PUBG MOBILE: Aftermath pe locul 26.

Și aceasta nu este singura deosebire între cele două categorii de utilizatori. Din datele citate, reiese că românii cu iPhone folosesc mult mai multe, dar și mai des, aplicații de social media și comunicare. În total, am identificat 10, în ordinea lor de la prima la a șasea poziție: WhatsApp, TikTok, Youtube, Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat (locul 9), Gmail (locul 12), Telegram (locul 17), Pinterest (locul18), Discord (locul 34) și Locket Widget (locul 45).

Utilizatorii de iOS mai folosesc aplicații de navigație (Google Maps – locul 8 și Waze – locul 22), de prelucrare foto&video (Face App – locul 32 și Picsart Photo & Video Editor – locul 44) și de streaming (Netflix- locul 7, HBO Go – locul 21, Spotify – locul 24, Shazam – locul 39).

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...