„CE a analizat în special efectele achiziţiei asupra concurenţei pe piaţa producţiei şi distribuţiei de bere din Marea Britanie, singura unde operaţiunile StarBev şi Molson Coors se suprapun în Zona Economică Europeană”, se arată într-un comunicat al Comisiei.
Având în vedere creşterea redusă a cotei de piaţă rezultată din tranzacţie, nivelul relativ redus al cotei de piaţă combinate a celor doi producători şi prezenţa unui număr credibil de competitori, CE a concluzionat că tranzacţia nu va ridica probleme din perspectiva concurenţei.
Molson Coors a anunţat la începutul lunii aprilie un acord pentru achiziţia StarBev pentru 2,65 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) de la fondul de investiţii CVC Capital Partners. Tranzacţia, care necesita aprobarea autorităţilor pentru concurenţă din mai multe state europene, ar trebui să fie finalizată în al doilea trimestru al anului.
StarBev operează nouă fabrici de bere în Europa Centrală şi de Est, în ţări precum Cehia, Ungaria, România şi Bulgaria.
CVC a cumpărat operaţiunile de producţie de bere din Europa Centrală şi de Est, pe care le-a consolidat în StarBev, de la InBev, în 2009, după fuziunea acestei companii cu Anheuser-Busch. Cedarea activelor a fost necesară pentru a se obţine avizul Comisiei Europene în privinţa fuziunii.
În România, StarBev controlează Bergenbier, unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală.