Dacă această comisie va fi de acord cu concluziile unei investigaţii efectuate de o echipă a Comisiei Europene, instituţia ar putea lua o decizie până la sfârşitul acestui an, scrie News.ro.
În aprilie anul trecut, Comisia Europeană a acuzat Google că se foloseşte de poziţia dominantă deţinută de sistemul de operare Android pentru a bloca accesul pe piaţa al companiilor concurente, în urma unor plângeri făcute de organizaţia de lobby FairSearch, firma americană Disconnect, specializată în blocarea publicităţii online şi protejare a confidenţialităţii datelor, furnizorul de aplicaţii Aptoide din Portugalia şi compania rusă Yandex.
Noua amendă din partea autorităţii pentru concurenţă din UE, care a penalizat deja Google, luna trecută, cu 2,4 miliarde de euro pentru că a favorizat ilegal propriul serviciu de comparare a cumpărăturilor, ar putea implica un risc mai mare pentru companie, având în vedere potenţialul uriaş de creştere al Android.
Amenda în acest caz ar putea fi mai mare decât cea de 2,4 miliarde de euro.
Comisia Europeană a acuzat Google în aprilie anul trecut că practicile anti-concurenţiale au început în 2011 şi este probabil ca instituţia să ceară companiei să le oprească.
Reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Google au refuzat să comenteze.
O decizie a Executivului UE în acest caz are potenţialul să lezeze mai mult Google decât un al treilea caz, referitor la serviciul de publicitate AdSense, consideră Richard Windsor, un analist financiar independent care urmăreşte concurenţa dintre cele mai mari companii americane şi asiatice în industria Internetului şi dispozitivelor mobile.