Ce au căutat românii pe Google, în 2018

Ultima parte a filmului "50 de umbre ale lui Grey", show-ul tv "Exatlon", informaţii despre iPhone XS, detalii în legătură cu rezultatele de la bacalaureat sau despre Campionatul Mondial de Fotbal se află printre cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2018.
Economica.net - mie, 12 dec. 2018, 14:16
Ce au căutat românii pe Google, în 2018

Conform datelor centralizate de gigantul american, în afară de căutările legate de educaţie şi Black Friday, Campionatul Mondial de Fotbal de anul acesta a polarizat interesul în căutări al românilor, alături de Simona Halep, cel mai în formă sportiv român.

„De altfel, tenisul a depăşit de cele mai multe ori fotbalul în căutările românilor pe Google în 2018. Exatlon şi ‘Fifty Shades Freed’ sunt titlurile care conduc topurile celor mai ‘în trend’ emisiuni TV, respectiv filme, în căutările românilor în 2018. La capitolul smartphone-uri, lista este împărţită între Huawei, iPhone şi Samsung, iar dieta Rina şi reţeta de tiramisu sunt vedetele căutărilor anul acesta în cele două liste oarecum antagonice: diete şi reţete”, se arată într-un comunicat al companiei.

În topul celor mai populare căutări, primele trei poziţi sunt ocupate, în ordine, de: rezultate bacalaureat, rezultate evaluare naţională şi eMag Black Friday. Acestea sunt urmate de căutările despre Campionatul Mondial, Simona Halep, calendarul ortodox, picnic cuvânt, Andrei Gheorghe, Avicii şi admitere liceu.

Pe segmentul evenimentelor sportive, ierarhia cuprinde multe căutări despre turneele de tenis de Mare Şlem (Australian Open, Wimbledon, US Open, Indian Wells, Roland Garros). Pe primul loc în acest top se află, însă, Campionatul Mondial de Fotbal.

La show-uri tv, podiumul este format de Exatlon, Insula iubirii şi Asia Express, iar la filme de „Fifty shades freed”, „The nun” şi „Venom”.

Pe domeniul tehnologiei, românii au vrut să afle informaţii detaliate despre iPhone XS, Huawei Mate 20 Pro şi iPhone X, în timp ce la capitolul „Versuri” primele poziţii sunt ocupate de „Perfect” (Ed Sheeran), Panamera (Lino Golden) şi Djadja (Aya Nakamura).

Nici gastronomia nu fost uitată de internauţi, aceştia fiind interesaţi de reţete precum: „tiramisu reţetă originală”, „guacamole”, „spaghete carbonara”, „socată reţetă tradiţională”, „mămăligă”, „brioşe”, „reţetă colivă”, „Albă ca Zăpada”, „cheesecake” şi „clătite americane”.

În ceea ce priveşte căutarea de definiţii pentru anumiţi termeni, cele mai populare căutări pe Google au fost, anul trecut: „Ce este bitcoin?”, „Ce este curentul electric?”, „Ce este pe 24 ianuarie?”, „Ce este imunoglobulina?”, „Ce este pesta porcină?”, „Ce este orgasmul?”, „Ce este formularul 600?”, „Ce este Pilonul 2 de pensii?”, „Ce este floarea de colţ pentru alpinişti?” şi „Ce este substantivul?”.

În cazul dietelor, românii au fost curioşi să afle detalii despre: dieta Rina, dieta indiană, Carmen Brumă dietă, dieta Mara Bănică, dieta Tisanoreică, dieta Keto, dieta daneză 13 zile, dieta cu ouă, dieta fix la fix sau dieta cu hrişcă.

Căutările anului 2018 sunt realizate pe mai multe categorii, căutând să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional.

Cea mai mare parte a datelor provine din Google Trends, un serviciu public care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi.

„De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Ierarhiile s-au întocmit pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile”, precizează compania.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Te-ar mai putea interesa și
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group, cel mai mare furnizor de soluții de muncă hibridă din lume, cu mărci precum Spaces și Regus, deschide un spațiu de lucru flexibil de ultimă generație în......
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare și în anii următori
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare ...
Norvegia a exportat o cantitate record de gaze naturale anul trecut, iar volumele ar urma să rămână aproape de acest ...
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus a livrat 766 de aeronave comerciale în 2024 către 86 de clienţi din întreaga lume şi îşi va menţine pentru ...
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor din UE
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor ...
Abordarea UE în ceea ce priveşte plăţile digitale a făcut ca acestea să devină mai sigure, mai rapide şi mai puţin ...