Ce-au cumpărat şefii Fondului Proprietatea de 100 de milioane de dolari la Bursa din Bucureşti

Fondurile de investiţii ale Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), deţineau portofolii în valoare de 100 milioane de dolari, la 31 decembrie, potrivit unui raport al casei de brokeraj Prime Transaction, primit la redacţia ECONOMICA.NET. Cele mai consitente participaţii sun la OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV), BRD-Societe Generale (BRD), cele cinci SIF-uri şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Adrian N. Ionescu - Dum, 17 feb. 2013, 21:57
Ce-au cumpărat şefii Fondului Proprietatea de 100 de milioane de dolari la Bursa din Bucureşti

Participaţia la OMV Petrom (SNP) era  cea mai mare investiţie a fondurilor Franklin Templeton, valoarea cumulată depăşind 44 milioane de dolari, potrivit raportului casei de brokeraj Prime Transaction, primit la redacţia ECONOMICA.NET.

La cele cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF), pachetele deţinute variau între 1,84% din capitalul   social (cazul SIF Muntenia, SIF4) şi 2,88% în cazul SIF Transilvania (SIF3). Cele mai valoroase participaţii erau cele la SIF  Transilvania (SIF3, 6,6 milioane dolari) şi SIF Banat-Crisana (SIF1, 6,1 milioane de dolari), urmate de deţinerile de la SIF Moldova (SIF2, 5,8) şi SIF Oltenia (SIF5, 4,9).

Titlurile deţinute la bănci valorau peste 27 de milioane de doalri: 15 milioane la BRD-Societe Generale (1.71% din capital) şi 12,2 mililioane de dolari Banca Transilvania (0,9% din capital).

În fine, pachetul de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti înseşi (BVB), deţinut de fondurile Franklin Templeton, valora 1, 27 de milioane de dolari, ducând la peste 99.99 de milioane de dolari valoarea totală a participaţiilor.

Numai într-o singură zi din noiembrie anul trecut achiziţiile de titluri SNP ale fondurilor administrate de Franklin Templeton Investment Funds, valorau peste 14 milioane de lei (0,067% din capital), potrivit raportărilor de la acea dată ale brokerilor de la Raiffeisen Capital&Investment şi Wood&Company Financial Services.

Dintre fonduri se remarcă Templeton Frontier Markets, administrat de însuşi Mark Mobius, preşedintele executiv al diviziei de pieţe emergente din cadrul companiei americane Franklin Templeton.

Pe de altă parte, Foranklin Templeton îşi vinde în România, prin Millenium Bank, titlurile a 11 dintre fondurile sale de investiţii.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a extins substanțial lista cu oficiali din UE cărora le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la ultimele sancțiuni europene
Moscova a extins substanțial lista cu oficiali din UE cărora le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la ultimele sancțiuni ...
Ministerul rus de Externe a anunţat sâmbătă că a răspuns noului pachet de sancţiuni ale Uniunii Europene extinzând semnificativ lista oficialilor UE şi ai statelor membre care au......
Ministerul Dezvoltării a alocat 50 de milioane de lei pentru finalizarea construirii a 22 de creșe
Ministerul Dezvoltării a alocat 50 de milioane de lei pentru finalizarea construirii a 22 de creșe
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat documentele de finanţare pentru ...
Ministerul italian de Externe și aeroportuile din Milano, ținte ale unui atac cibernetic
Ministerul italian de Externe și aeroportuile din Milano, ținte ale unui atac cibernetic
Ministerul de Externe italian şi alte obiective din Italia, printre care două aeroporturi din Milano, au fost sâmbătă ...
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent electric. Unde va fi amplasat parcul fotovoltaic
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent ...
Doi miliardari greci, prezenți deja în România în industria producătoare de tâmplărie de aluminiu printr-o companie ...