Ce branduri nu au adus giganţii H&M şi Inditex în România
Suedezii de la H&M, care au deschis în 2011 primul magazin în România, au ajuns la o reţea de 38 de magazine. În toamna lui 2013, retailerul a adus primul H&M Home din România în malllul Promenada din Bucureşti.
Grupul are şi branduri în portfoliu pe care nu le-a adus în România, deşi în 2013 a pătruns pe noi pieţe din Europa cu acestea. Este vorba de COS, Monki, Weekday, Cheap Monday şi &Other Stories.
Anul trecut s-a zvonit că H&M va deschide primele magazine COS la Bucureşti, însă un anunţ oficial nu au fost făcut în acest sens. COS este prezent cu magazine în 25 de ţări.
În 2008, H&M cumpăra 60% din compania suedeză FaBric Scandinavien, care avea în portofoliu brandurile Monki, Weekday şi Cheap Monday. Doi ani mai târziu, retailerul achiziţionează şi restul acţiunilor. În România nu s-a anunţat lansarea acestor magazine. Brandul Monki este prezent cu magazine pe 12 pieţe şi online pe 18 pieţe, magazine sub brandul Weekday se găsesc în doar şase ţări şi online pe 18 pieţe, iar Cheap Monday este prezent în 18 ţări.
Brandul &Other Stories a fost lansat în 2013 şi au fost deshise magazine în ţări precum Danemarca, Suedia, Germania, Franţa sau Italia.
Grupul Inditex este prezent pe piaţa din România cu magazinele Zara, Zara HOME, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius şi Oysho, însă două branduri nu au fost aduse în România. Este vorba de Lefties, care comercializează îmbrăcăminte la preţuri reduse şi Uterque, cu magazine specializate în vânzarea de pantofi, genţi şi accesorii.