Ce cărţi au cumpărat românii în 2015. Topul elefant.ro

Poveştile de dragoste, cu aer siropos şi mister au rămas şi anul trecut în topul preferinţelor românilor în materie de carte, potrivit topului elefant.ro, una dintre cele mai mari librării online din România.
Economica.net - mie, 06 ian. 2016, 12:21
Ce cărţi au cumpărat românii în 2015. Topul elefant.ro

Pe locul întâi în topul elefant.ro al autorilor străini este scriitoarea britanică E L James, cu „Cincizeci de umbre ale lui Grey”. Locul secund îi revine lui Markus Zusak, cu volumul „Hoţul de cărţi”. Podiumul este completat de „Fata din tren” a autoarei Paula Hawkins.

Cei mai citiţi autori români în 2015, conform topului elefant.ro, au fost Irina Binder, Cris Simion, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Andrei Ciobanu şi Tudor Chirilă. Astfel, locul întâi este ocupat de cele două volume „Fluturi” ale Irinei Binder, care au fost cele mai vândute și în anii 2013 și 2014. Pe locul doi în clasamentul cărților scrise de autori români este „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, de Cris Simion.

În topul cărților în format digital, în anul 2015 românii au ales lecturile mai siropoase astfel încât locul întâi îi revine lui Andrei Ciobanu cu scrierea „Suge-o, Ramona! O poveste semi-amuzantă”, pozițiile doi și trei fiind ocupate de scriitoarea E L James pentru cărțile „Grey. Versiunea lui Christian” și „Cincizeci de umbre ale lui Grey. Volumul I”. Alte cărți preferate de români pentru a fi citite în format digital sunt „Zilele Amanților” de Corina Ozon, „Adulter” de Paulo Coehlo și „Cartea Vietii” de Deborah Harkness.

Te-ar mai putea interesa și
Airbus confirmă că a livrat doar 50 de aeronave în septembrie, scădere de 9%
Airbus confirmă că a livrat doar 50 de aeronave în septembrie, scădere de 9%
Livrările Airbus au scăzut cu 9% în septembrie, la 50 de aeronave, comparativ cu perioada similară din 2023, a informat grupul aeronautic european, transmite Reuters....
Autostrada A7 Buzău – Focșani: UMB a primit extensii până în 2025 pentru toate cele patru loturi, pe care vrea să le finalizeze încă din 2024
Autostrada A7 Buzău – Focșani: UMB a primit extensii până în 2025 pentru toate cele patru loturi, pe care vrea ...
Loturile 1 și 4 din Autostrada A7 Buzău - Focșani ar trebui finalizate până în mai 2025, iar loturile 2 și 3 până ...
Adrian Veştea: PNL nu va ieşi de la guvernare
Adrian Veştea: PNL nu va ieşi de la guvernare
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat joi că PNL nu va ieşi de la guvernare.
BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma rezultatelor slabe din China
BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma rezultatelor slabe din China
Cererea redusă şi concurenţa strânsă din China au afectat vânzările trimestriale ale BMW şi Mercedes, au anunţat ...