La întrebarea „Israelul ar trebui să accepte un armistiţiu sau să continue operaţiunea militară?”, 49% dintre persoanele chestionate răspund că armata ar fi trebuit să continue operaţiunea „Pilon de Apărare”, în timp ce 31% declară că susţin o încetare a focului, iar 20% nu au opinie pe această temă.
Maariv precizează că alegătorii care simpatizează cu partide de dreapta şi religioase sunt mai critici faţă de armistiţiu, în timp ce cei care sunt apropiaţi opoziţiei de centru susţin acest acord încheiat prin intermediul Egiptului.
Guvernul de dreapta al lui Benjamin Netanyahu a ameninţat în mai multe rânduri cu lansarea unei operaţiuni terestre de mare anvergură în Fâşia Gaza şi a mobilizat zeci de mii de rezervişti, însă a renunţat, până la urmă, la acest proiect, care ar fi putut să provoace pierderi importante în rândul militarilor, în contextul apropierii alegerilor legislative, la 22 ianuarie.
În timpul ofensivei aeriene israeliene, lansată pe 14 noiembrie la Gaza, prin asasinarea comandantului aripii militare a mişcării islamiste palestiniene Hamas Ahmad Jaabari, 163 de palestinieni au fost omorâţi, iar alţi 1.235 au fost răniţi, potrivit unui bilanţ medical provizoriu. Şase israelieni, inclusiv doi militari, au fost ucişi, iar alţi 240 au fost răniţi în urma lansării unor proiectile palestiniene asupra sudului Israelului.
Niciodată, de la operaţiunea israeliană „Plumb Topit”, care a avut loc în perioada decembrie 2008-ianuarie 2009, o confruntare cu grupări palestiniene nu s-a soldat cu atât de multe victime. Peste 1.140 de palestinieni şi 13 israelieni au fost ucişi în cursul acestei operaţiuni.