Ce greşeli fac românii când pornesc o afacere

19 12. 2011

„Calitatea şi metoda implementării strategiei de vânzare face diferenţa. Metodele aşa zise „pull de marketing” tradiţional pălesc în faţa metodelor „push” şi de marketing direct de exemplu.  Greşeala pe care am observat o destul de des este că nu se depune efortul necesar de convingere, de explicare a beneficiilor, ci se prezintă sec şi simplu caracteristicile produselor, vorbim de o prezentare nu de o vânzare, care este un process de convingere, nu doar de informare”, a declarat pentru RTV.net, Gabriel Mureşanu, managing partener, Awareness Power Consulting, companie de consultantă în dezvoltarea forţei de vânzări (FOTO).

Apelarea la o firmă de consultanţă poate scădea costurile cu 20 – 30%

„Pe partea de design şi implementare de strategie şi  forţe de vânzare, sunt firme şi industrii care schimbând metodele de targetare de piaţă şi calitatea procesului de vânzare, îşi pot creşte performanţele pe canalele tradiţionale de vânzări cu peste 20%, în condiţiile unei scăderi a costurilor de vânzare de 20-30%”, a mai spus Mureşanu.

Ce ar trebui să învăţăm de la multinaţionale

Potrivit acestuia, multinaţionalele au un sistem clar de valori şi principii, care determina cultura organizaţiei iar cultura organizaţiei funcţionează ca un sistem imunitar pentru aceasta.

“Acest sistem este structurat pe roluri şi responsabilităţi care sunt de foarte mare folos în asumarea obiectivelor şi atingerea acestora. Multinaţionalele te învaţă să îţi setezi corect obiectivele, să îţi evaluezi capacitatea de a le îndeplini, să lucrezi în echipă, să păstrezi ritmul cu ceilalţi colegi” a mai spus reprezentantul Awareness Power Consulting.