„Nu s-a depus nicio ofertă, deşi s-au arătat interesaţi mai mulţi potenţiali investitori, dar motivaţia acestora a fost că au reţineri în a depune oferte, până la definitivarea reglementării schemei de sprijin constând în alocarea de certificate verzi”, a comunicat producătorul de electricitate, la solicitarea MEDIAFAX.
Compania de stat intenţiona să atragă parteneri pentru acest proiect până în 11 septembrie, dar până la acea dată nu a primit nicio ofertă.
„Comisia de negociere analizează în prezent modul în care această procedură poate continua, mai ales că după data de depunere a ofertelor şi-au manifestat interesul faţă de acest proiect şi alţi potenţiali investitori. Este în curs procedura de atragere a unui investitor pentru realizarea acestei microhidrocentrale şi constituirea unui producător independent de energie”, potrivit sursei citate.
Microhidrocentrala ar urma să aibă o capacitate instalată de 7 MW. Altă companie de stat, Hidroelectrica, a vândut în iulie 14 microhidrocentrale pentru 10,6 milioane de euro, iar până la finele acestui an vrea să cedeze alte câteva zeci de unităţi.
Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara precizează, în comunicat, că achiziţia unor microhidrocentrale de la Hidroelectrica „în prezent nu este oportună”, întrucât resursele investiţionale sunt canalizate spre proiecte prioritare, cum ar fi cele de reducere a impactului asupra mediului şi de reabilitare a grupurilor energetice pe cărbune.
Complexul Energetic Huneadoara este deţinut de Departamentul pentru Energie.