Ce mâncăruri comandă românii online

Foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare, a împlinit un an de când activează pe piața românească  și a ajuns la 250 de restaurante până la 1 septembrie, iar până la finalul acestui an estimează să ajungă la 400 de retsurante partenere. Cei de foodpanda ne-au spus și care sunt cele mai frecvente mâncăruri comandate de români. 
Economica.net - joi, 25 sept. 2014, 11:06
Ce mâncăruri comandă românii online

“Din totalul comenzilor înregistrate de platforma noastră, peste 50% dintre comenzi sunt pentru pizza, iar cel mai cumpărat produs este pizza capriciosa. Doar 15% dintre restaurantele noastre partenere sunt 100% cu preparate tradiționale românești. În totalul comenzilor de luni până vineri 65% sunt reprezentate de preparate tradiționale, iar sâmbăta și duminica ponderea crește la 75%”,  a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda.ro

În acest moment aplicația funcționează pentru locuitorii din București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Timișoara, Constanța, Ploiești, Oradea, Brașov și Arad, iar până la finalul acestui an se va mai extinde în Sibiu, Bacău și Galați.

Peste 50% dintre comenzile înregistrate de foodpanda în România sunt realizate de pe aplicația mobilă, fiind cea mai mare rată de comezi mobile înregistrate de platformă în Europa Centrală și de Est.

 „România este o țară importantă pentru noi, partenerii pe care i-am atras au fost deschiși și fascinați de toate avantajele de marketing și de vânzări de care pot beneficia din partea unui partener puternic, cu know-how relevant pe zona de online și mobile. Mai mult, consumatorii români sunt foarte activi și familiarizați cu aplicațiile mobile. România se numără printre țările cu cele mai multe comenzi foodpanda plasate de pe aplicația pentru mobil, peste jumătate din comenzile totale fiind făcute via smartphone”, declară Ralf Wenzel, Co-Fondator și CEO global foodpanda.

Potrivit acestuia, compania va continua să investească în extinderea platformei în România și în atragerea de noi restaurante, țintind cele mai populare și apreciate branduri în rândul consumatorilor.

„Obiectivul nostru principal în România, ca în oricare altă țară în care suntem prezenți, este să devenim realmente un „E-bay” al comenzilor de mâncare, iar pentru a atinge această țintă ne propunem să încheiem parteneriate cu toate restaurantele apreciate de consumatorii români până la finalul lui 2015, și să atragem o cotă de piață chiar și mai ridicată”, declară și Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Din momentul lansării pe plan global, în 2012, foodpanda/hellofood a obținut finanțări în valoare de peste 100 milioane de dolari. Recent, platforma globală de comenzi de mâncare a achiziționat concurentul Delivery Club, devenind lider pe piața rusească de comenzi de mâncare.

Te-ar mai putea interesa și
Ce spun liderii europeni despre planul lui Trump pentru Groenlanda
Ce spun liderii europeni despre planul lui Trump pentru Groenlanda
Statele Unite şi Europa sunt "mai puternice împreună", au declarat joi principalii doi lideri ai Uniunii Europene, Ursula von der Leyen şi Antonio Costa, după ce declaraţiile preşedintelui......
Trump se va întâlni cu Putin după ce își va lua postul în primire, după 20 ianuarie
Trump se va întâlni cu Putin după ce își va lua postul în primire, după 20 ianuarie
Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat joi că se pregătește să se întâlnească cu președintele ...
Tanczos Barna, ministrul Finanțelor spune că nu vor fi concedieri masive la stat, mai degrabă plecări voluntare
Tanczos Barna, ministrul Finanțelor spune că nu vor fi concedieri masive la stat, mai degrabă plecări voluntare
Ministrul Finanţelor Publice, Tanczos Barna, a precizat că nu vor fi concedieri masive în instituţiile statului, ci doar ...
Comisarul european pentru industrie, în România: UE va continua să susțină sectorul bateriilor, dar și cel al oțelului
Comisarul european pentru industrie, în România: UE va continua să susțină sectorul bateriilor, dar și cel al oțelului
Vom continua să susținem, la nivel european și la nivelul Comisiei Europene, sectorul bateriilor, mai ales investițiile ...