Măsuri anti-fraudă la Electrica, după listarea la bursă a companiei. Toţi cetăţenii pot face sesizări

Economica.net
23 01. 2015
power_lines_42368300

Noul Consiliu de Administraţie al societăţii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica SA, ales după listarea la bursa a companiei, va pune la dispoziţia publicului un număr de telefon la care oricine, atât angajaţi ai companiei, cât şi cetăţenii, pot suna pentru a reclama fraude sau nereguli în funcţionarea activităţii companiei. Potrivit unor surse apropiate situaţiei, compania se obligă să răspundă la fiecare sesizare.
Măsura este menită să combată fraudele care pot apărea, mai ales datorită faptului că Electrica, societate care asigură furnizarea de energie electrică în Nordul Munteniei şi în toată Transilvania, nu are încă un sistem de achiziţii integrat.

Decizia boardului este în linie cu alte măsuri în acelaşi sens. Astfel, Consiliul de Administraţie poate, mai nou, să solicite Auditului Intern să trimită raportările direct boardului, şi nu directorului, ca pana acum, pe motiv că „nu poţi să-l controlezi pe cel care ţi-e şef şi să-I prezinti lui rezultatul”.
În plus, printre viitoarele măsuri care se află în atenţia boardului se află şi propunerea ca, la nivelul filialelor, să fie scoşi toţi directorii din consiliile de administraţie.

În data de 22 septembrie, pentru prima dată după listarea duală a societăţii pe BVB şi LSE, acţionarii Electrica au ales componenţa noului Consiliu de Administraţie în data de 22 septembrie, după listarea duală a societăţii pe bursele din Bucureşti şi Londra: Victor Vlad Grigorescu, Victor Cionga, Cristian Buşu, Arielle Malard de Rothschild şi Michael Adriaan Maria Boersma. Durata mandatului membrilor Consiliului de Administraţie este de 4 ani.