‘Poşta Română nu este într-o situaţie bună la ora actuală. În ultimii trei ani, Poşta Română a avut pierderi de 422 milioane lei. La aceste pierderi au contribuit supraevaluarea unor contracte, rezilierea acestora şi inutilitatea lor. În 2013, vom pierde dreptul pe serviciile de servicii poştale de greutate mică, urmând să ne folosim de dreptul universal pentru zonele mici. Pentru aceasta urmează să ni se compenseze pierderile pe care le avem în aceste zone. Vom vedea dacă primim bani. În 2013, ne aşteptăm la o scădere a cifrei de afaceri a societăţii’, a spus Smeeianu.
Potrivit oficialului CNPR, printre planurile de redresare a societăţii se regăsesc atragerea de noi clienţi, dar şi dezvoltarea de servicii în trend cu noile tendinţe.
‘Ne-am gândit la o strategie care vizează securizarea şi atragerea de noi clienţi. Ne vom îndrepta pe zona de asigurări obligatorii, în parteneriat cu o bancă sau chiar prin banca proprie a Poştei. De asemenea, vrem să introducem o platformă informatică foarte puternică. Vrem ca în orice comună din ţară să avem 3.500 de puncte informatice pentru servicii de asigurări, bancare şi statistică. O altă linie de business cu care suntem deja în derulare este dezvoltarea unei linii de servicii din sfera comunicaţiilor mobile (…) De asemenea, vrem ca serviciul Post-Mobil să devină cea mai bună ofertă de prepay din piaţă pentru populaţia săracă. Ne bazăm pe 20.000-30.000 de cartele de acest gen. În plus, împreună cu SNR reiterăm ideea de vinde şi servicii Wi-max în zonele deficitare la internet din România’, a declarat Ion Smeeianu.
Publicaţia ‘Comunic@ţii mobile’ a organizat, miercuri, seminarul cu tema ’15 ani de comunicaţii mobile în România’, eveniment care precede Gala de premiere a celor mai buni jucători din piaţa locală de telecomunicaţii, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 9.