Ce preferințe au managerii români în privința partenerior de pe piaţa emitenţilor de tichete cu valoare

Economica.net
12 02. 2014
tichet_de_masa_76124500_99191200

Cercetarea evidenţiază criteriile după care se ghidează companiile româneşti în colaborarea cu emitentul de tichete de masă.

Pe lista criteriilor obligatorii se numără costurile rezonabile şi servicii suplimentare, flexibilitate în negocieri, maleabilitate în personalizarea produselor şi serviciilor, răspuns rapid la solicitări, portofoliu larg şi variat de parteneri, flexibilitatea şi adaptare rapidă la schimbări neprevăzute, menţinerea unei comunicări deschise cu clienţii în privinţa schimbărilor, în special a celor legislative.

Printre criteriile ‘bine de avut’ au fost menţionate ofertele dedicate clienţilor loiali sau sistemele de returnare rapidă a tichetelor rupte.

‘Lucrăm pe o piaţă foarte competitivă, iar clienţii sunt atenţi la toate detaliile, plecând de la costuri şi până la beneficii suplimentare. De obicei atunci când clientul este mulţumit de serviciile şi condiţiile primite, parteneriatul cu un anumit furnizor devine foarte solid, existând chiar contracte cu o durată de peste 10 ani în cazul anumitor companii’, a declarat Elena Pap, director general Cheque Dejeuner România.

Principiile evidenţiate în studiul realizat de Cheque Dejeuner România şi GfK România vor rămâne valabile şi în contextul noilor reglementări legislative privind tichetele de masă în format electronic. Deşi legea intră în vigoare la mijlocul lunii februarie 2014, cadrul legislativ (normele de aplicare şi procedura de autorizare) este în curs de definitivare, fiind necesară parcurgerea câtorva etape importante până la momentul în care clienţii vor putea alege suportul dorit pentru emiterea tichetelor de masă – hârtie sau suport electronic. Clienţii care comandă în prezent tichete de masă pe hârtie pot continua să folosească acest suport, chiar şi după apariţia tichetului de masă electronic, alegerea suportului fiind o decizie a fiecărei companii în parte.

Studiul a fost realizat în cadrul unor companii din Capitală, cu peste 50 de angajaţi, care acordă tichete de masă.

Grupul Cheque Dejeuner este prezent în Franţa, Italia, Spania, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Maroc, Polonia, Portugalia, Germania, Turcia şi Mexic.