Ce produse au fost interzise de la vânzare în UE în 2012

Printre produsele care au fost identificate ca fiind periculoase – interzise în UE în 2012 – menţionăm un produs de albire a pielii care conţinea hidrochinonă (utilizarea acestei substanțe este interzisă în produsele cosmetice și de igienă personală) şi o păpușă de plastic care conţinea 38,5% din greutate Bisftalat, substanţă care constituie un risc chimic.
Economica.net - joi, 16 mai 2013, 13:31
Ce produse au fost interzise de la vânzare în UE în 2012

În 2012, statele membre au adoptat în total 2.278 de măsuri împotriva produselor nealimentare periculoase care au fost raportate în cadrul sistemului UE de alertă rapidă (RAPEX), cu 26% mai multe decât în 2011.

RAPEX este sistemul UE de alertă rapidă cu privire la produsele nealimentare care asigură legătura dintre statele membre și Comisia Europeană. Rolul său este să permită difuzarea rapidă a informațiilor legate de produse de consum potențial periculoase. În acest fel, sunt identificate şi retrase prompt de pe piața UE produsele potențial riscante pentru consumatori, cum ar fi articolele de îmbrăcăminte pentru copii, produsele textile sau aparatele electrice care nu respectă standardele de siguranță.

Cele mai multe produse periculoase de pe piaţa europeană în 2012 au provenit din China.

În 2012, articolele de îmbrăcăminte, produsele textile și articolele de modă (34%), urmate de jucării (19%) au fost principalele categorii de produse periculoase retrase de pe piaţa europeană.
Printre riscurile pe care le comportă aceste produse se numără riscurile legate de substanțe chimice, riscul de ștrangulare și riscul de rănire.
Riscul de rănire și cel de ștrangulare sunt deseori identificate în articole vestimentare pentru copii cu cordoane și șnururi, de exemplu la costumele de înot.

Te-ar mai putea interesa și
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) nu ar trebui să rămână......
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...