Aproximativ o treime din ingredientele folosite de McDonald’s în România provin de la furnizori locali. Printre acestea, chiflele şi feliile de pâine, de la Titan Bucureşti, şunca de porc, de la Angst, salatele, de la Eisberg, gemurile şi sucurile de mere, de la Râureni, ouăle, de la Toneli Holding sau laptele, de la Albalact, precizează reprezentanţii companiei pentru ECONOMICA.NET. Mai mult, băuturile răcoritoare vândute în restaurante sunt produse de Coca Cola România, iar logistica McDonald’s este asigurată de compania locală Havi Logistics.
Restul de ingrediente provin din import: vita din Italia, cartofii din Austria, carnea de pui din Germania şi Ungaria, porcul din Germania, peştele din Plonia, iar cafeaua din Franţa.
Produse fabricate în România se găsesc şi în cel mai vândut produs McDonald’s, Big Mac. Acestea sunt chiflele Big Mac cu susan (Titan) şi salata (Eisberg).
McDonald’s operează cel mai mare lanţ de restaurante din România – 67 de unităţi, în 21 de oraşe, dintre care jumătate sunt drive-through. Acestea cumulează afaceri anuale de circa 120 de milioane de euro.
Jumătate din restaurantele pe care americanii le operează în România, 32, sunt în Bucureşti.
Unităţile cu cele mai mari vânzări din ţară sunt McDonald’s Dristor şi McDonald’s Unirii, ambele cu vânzări de circa 5 milioane de euro anual, ambele din Bucureşti.
McDonald’s România are 4.000 de angajaţi. Anul acesta, compania sărbătoreşte 20 de ani de prezenţă pe piaţa din România.