Ce proiect începe Skanska după vânzarea Campus 6.2 și Campus 6.3? La rând sunt Equilibrium 2 și Campus 6.4

După vânzarea clădirilor de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3 cu 97 de milioane de euro către investitorul austriac S Immo, care deține mall-ul Sun Plaza din sudul Bucureștiului și clădirea office The Mark de pe Calea Griviței, Skanska va termina în primăvara anului viitor Campus 6.3 și apoi va alege între mai multe opțiuni de investiții. Cea de-a patra clădire a Campus 6, Campus 6.4 sau a doua clădire a Equilibrium. Compania cu capital suedez mai are și opțiunea începerii dezvoltării proiectului office programat pe terenul de 26.200 mp cumpărat de la canadianul Michael Topolinski, anul trecut, cu circa 23 de milioane de euro.
Răzvan Zamfir - mar, 15 dec. 2020, 19:25
Ce proiect începe Skanska după vânzarea Campus 6.2 și Campus 6.3? La rând sunt Equilibrium 2 și Campus 6.4

Așadar, Skanska are de ales între proiectele pe care va începe să le dezvolte, dar pare a fi cel mai aproape de startul lucrărilor la Equilibrium 2, cea de-a doua clădire a Equilibrium, proiect de birouri care încă nu a fost scos la vânzare. De altfel, pentru cea de-a doua fază a proiectului, dezvoltatorul a afirmat că analizează demararea lucrărilor, în funcţie de condiţiile din piaţă.

Potrivit unor surse din piață, Skanska are programată începerea construcției Equilibrum 2, dar contextul pandemiei de coronavirus, care continuă să afecteze Europa, ar putea crea probleme, la fel cum s-ar putea întâmpla și în cazul proiectul e care-l va dezvolta pe jumătate din terenul de 26.200 mp de la Textile Dacia.

Citește și: Fondul locativ a crescut cu peste un milion de locuințe în ultimii 30 de ani

„Achiziția de noi terenuri este un pas natural în dezvoltarea sustenabilă a business-ului nostru. Noua proprietate îndeplinește toate criteriile pe care le urmărim în acest proces și, mai mult decât atât, reprezintă un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenți în trei submarket-uri diferite din capitală”, spunea la momentul achiziției Aurelia Luca, , Vicepreședinte Executiv al Operațiuniunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Complexul de birouri pe care Skanska îl va dezvolta în zona Bucureștii Noi include trei clădiri, care vor fi proiectate și construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional. Ce diferențiază acest concept pe piață este mixul unic între designul scandinav, inovația și soluțiile sustenabile.

De asemenea, pe terenul alăturat, de aproximativ 26.000 de metri pătrați, InteRo Property Development va întregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru clădiri. Cele șapte clădiri vor forma împreună un complex unitar.

Citește și: Iohannis: Nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui premier

În fine, Skanska mai are în așteptare și dezvoltarea Campus 6.4, clădire de birouri de circa 21.000 mp, ultima din proiectul Campus 6, care ar putea să înceapă construcția în 2021 sau 2022.

În ceea ce privește tranzacție pentru Campus 6.2 și Campus 6.3 este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de existență pe piața locală, iar caracteristicile unice ale proiectului transformă Campus 6 într-o destinație care atrage clienți din variate domenii.

“Vânzarea celor două clădiri este una cu totul specială. Este una dintre cele mai mari tranzacții din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacție pentru Skanska, pe piața locală și prima încheiată cu S IMMO AG, de către Skanska, la nivel global. Ne concentrăm mereu în a construi parteneriate longevive, iar în cazul Campus 6.2 și 6.3 am început seria acestora împreună cu Microsoft și Société Générale European Business Services și continuăm acum cu S IMMO AG. Să avem apoape de noi astfel de companii ca parteneri de business ne face extrem de mândri și ne dă o energie tare bună în a ne menține ritmul sustenabil de dezvoltare a businessului, în România. Mulțumesc întregii echipe de proiect și colegilor implicați în această tranzacție pentru că întotdeauna fac “posibilul” din ceea ce câteodată pare foarte greu de realizat”, a declarat Aurelia Luca.

Te-ar mai putea interesa și
Renault nu se opune fuziunii dintre Nissan și Honda
Renault nu se opune fuziunii dintre Nissan și Honda
Producătorul francez de automobile Renault, cel mai mare acționar al Nissan, este deschis, în principiu, fuziunii producătorului auto japonez cu Honda Motor....
Ciprian Ciucu, primarul PNL al sectorului 6, crede că România nu ar mai trebui să indexeze salariile și pensiile la anul și să taie cheltuielile statului
Ciprian Ciucu, primarul PNL al sectorului 6, crede că România nu ar mai trebui să indexeze salariile și pensiile la anul ...
Prim-vicepreşedintele interimar al PNL Ciprian Ciucu afirmă că Guvernul trebuie să oprească indexarea salariilor şi ...
Romsilva a atras 180 de miliarde de lei din PNRR pentru investiții
Romsilva a atras 180 de miliarde de lei din PNRR pentru investiții
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a atras în 2024 peste 180 de milioane de lei din Programul Naţional de Redresare ...
Autostrada Unirii A8: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția celui de-al doilea lot licitat de CNIR
Autostrada Unirii A8: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția celui de-al doilea lot licitat de CNIR
Cinci oferte de la constructori din România, Turcia şi Ucraina au fost depuse, astăzi, pentru construirea lotului 1 D ...