Ce se întâmplă într-un minut pe internet: câţi bani se cheltuie şi câte mesaje se trimit

V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă într-un singur minut pe internet? Dacă încercaţi să calculaţi trebuie să luați în considerare faptul că internetul este enorm, atât de mare încât nici nu are sens să vă uitaţi la informații lunar sau zilnic. În fiecare minut al fiecărei zile, se generează cantități uriașe de date, în timp ce utilizatorii se conectează, caută informaţii, urmăresc, creează, descarcă și cumpără conţinut.
Economica.net - Dum, 21 apr. 2019, 07:21
Ce se întâmplă într-un minut pe internet: câţi bani se cheltuie şi câte mesaje se trimit

Poate pare imposibil de calculat, dar allaccess.com a reuşit acest lucru.

Pe parcursul unui minut, un milion de oameni se conectează pe Facebook, 87.500 de persoane postează pe Twitter, 347.222 de persoane navighează pe Instagram și 1,4 milioane de persoane îşi caută dragostea pe Tinder. În același timp, 2,1 milioane de snap-uri sunt înregistrate pe Snap, 41,6 milioane de mesaje sunt trimise pe Facebook Messenger și WhatsApp și 4,8 milioane GIF-uri sunt servite de GIPHY.

Printre cifrele interesante se mai numără şi câţi bani sunt cheltuiţi pe achiziţii online: peste 996.900 de dolari la fiecare 60 de secunde. Asta înseamnă că în fiecare zi, se cheltuie un peste un miliard de dolari!

Cum este posibil ca în fiecare minut să fie trimise 188 de milioane de e-mailuri? Cum procesează Google 3,8 milioane de interogări de căutare într-o perioadă atât de scurtă de timp?

Pur și simplu, numărul de acțiuni ambalate în doar 60 de secunde este extraordinar.

Internetul este incredibil de dinamic, ceea ce înseamnă că există întotdeauna segmente noi și interesante care apar din eterul internetului.

Pentru a vizualiza mai bine acest lucru, iată o comparaţie între anul 2018 şi anul 2019.

Ce se poate observa:

  • Platformele precum Instagram și Netflix continuă să crească într-un ritm galopant, în timp ce noi categorii, precum boxele smart, construiesc rapid o bază solidă de creştere pentru viitor.
  • În ciuda controverselor continue legate de etica Facebook și a încălcării încrederii, numărul utilizatorilor activi zilnic continuă să crească (deși procentaje mici).
  • Aplicaţia Instagram a luat avânt
  • Snap este o altă poveste cu totul. În ultimul an, aplicația a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori din cauza reproiectării care a ajutat la distrugerea popularităţii aplicației

Interesant este faptul că, în condițiile în care tot mai mulți oameni au acces în fiecare an la internet în întreaga lume, există în continuare părți ale web-ului care stagnează sau chiar se diminuează.

Se poate vedea că înregistrările pe Facebook și căutările în Google au crescut nesimnificativ față de anul trecut. Mai mult, cantitatea de e-mailuri trimise este, de asemenea, destul de stagnantă, probabil datorită creșterii unor instrumente de colaborare la locul de muncă, cum ar fi Slack.

Oricum, tehnologia face ca viețile noastre să se miște mai repede, iar gândurile și acțiunile noastre sunt mai puțin private.

Te-ar mai putea interesa și
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o aeronavă necesară în perioada sezonului de iarnă, în lunile decembrie şi......
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...