Potrivit datelor compilate de Visual Capitalist, un singur minut pe internet conține peste 400.000 de ore de video transmise pe Netflix către utilizatori, 500 de ore de videoclip sunt încărcate de utilizatori pe Youtube și aproape 42 de milioane de mesaje sunt trimise prin WhatsApp.
În același minut de internet 208.333 deoameni se loghează la întâlnirile pe Zoom, 69.444 de CV-uri sunt trimise pe LinkedIn,
Pe Facebook, utilizatorii încarcă 147.000 de fotografii şi trimit 150.000 de mesaje, iar TikTok este instalat de 2.704 ori. În acelaşi timp, într-un singur minut oamenii fac cumpărături online de 1 milion de dolari, Amazon expediază 6.500 de pachete, şi 3.805 de dolari sunt cheltuiţi pe aplicaţii mobile.
Cum s-au schimbat vremurile
De-a lungul istoriei sale relativ scurte, internetul a fost un catalizator atât pentru creșterea, cât și pentru dispariția noilor companii și platforme.
Platforme precum Tumblr, Flickr și Foursquare se arătau promiţătoare la data lansării lor, dar în cele din urmă au devenit irelevante.
Între timp, companiile de tehnologie precum Facebook, Amazon și Google au avut o putere de creştere impresionantă, evoluând pentru a deveni unele dintre cele mai mari companii din lume. În acest proces, au ajuns din urmă giganţi cu vechime, cum ar fi Apple și Microsoft.
Nu este surprinzător că o mare parte din peisajul internetului arată diferit în 2020. Iată câteva dintre punctele fierbinți digitale de astăzi.
Transferuri de numerar
Tranzacții în valoare de aproape 240.000 de dolari au loc pe Venmo pe minut. Acest lucru a servit drept catalizator pentru compania-mamă PayPal, care a evoluat împreună cu tendințele fintech. Acțiunile PayPal se tranzacționează acum la maximuri istorice.
Comerț electronic
Chiar înainte ca pandemia de COVID-19 să aibă ca rezultat magazine fizice închise și comenzi online în creștere, comerțul electronic era o industrie în plină expansiune. Acum se estimează că la fiecare minut se cheltuie 1 milion de dolari online.
Instrumente de colaborare
Într-un mediu caracterizat de lucru la distanță, instrumente precum Zoom și Microsoft Teams găzduiesc 208.333 și, respectiv, 52.083 utilizatori în fiecare minut. În special în epoca pandemiei, se pare că această tendință va continua.
Ce urmează
Se pare că este ușor să uiți că omenirea este încă foarte devreme pe scara evoluţiei când vine vorba de internet. Dacă ultimul deceniu servește drept punct de referință, ne putem aștepta la o concurență mai mare și mai intensă între companiile tehnologice, notează Visual Capitalist.
Toate semnele indică faptul că activitatea pe internet avansează spre alte recoduri, dacă nu din cauza 5G și a progreselor sale asociate, atunci probabil din cauza creșterii constante a persoanelor care au acces la internet.