Ce spune Blejnar despre dosarul în care este cercetat de DNA
„Eu sper că i-am convins pe judecători şi sper că voi convinge toată opinia publică din ţara asta că nu cunosc nimic despre acest dosar şi că nu am niciun fel de implicaţie”, a afirmat Blejnar, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti.
El a explicat că nu ştie nimic despre Codruţ Marta şi nici de afacerile pe care acest le derula.
Întrebat de ce a contestat măsura impusă de DNA privind interdicţia de a părăsi ţara, Sorin Blejnar a precizat că nu e vorba de o cerere pentru ceva, ci e vorba de adevăr şi de o justiţie echitabilă.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au judecat luni plângerea formulată de fostul şef al ANAF împotriva ordonanţei procurorului DNA privind măsura preventivă de obligarea de a nu părăsi ţara luată în cazul său.
Discutarea cererii lui Blejnar a avut loc în şedinţă nepublică, judecătorii rămânând în pronunţare.
În 17 iulie, Sorin Blejnar fost la DNA unde i s-a adus la cunoştinţă acuzaţiile din dosar şi că s-a dispus faţă de el măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.
La aceeaşi dată, DNA preciza, într-un comunicat, că în perioada mai 2011 – iulie 2012, Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.
„Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011 – iulie 2012, învinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare”, se arată în comunicat.
El este cercetat în dosarul în care sunt anchetaţi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeş şi alte persoane, acuzaţi de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.