Ce spune Ciolacu despre înzestrarea militară a României pe componenta navală
„Ştiţi foarte bine cât timp a durat până şi-a asumat un ministru al Apărării decizia de a anula acea licitaţie (referitoare la achiziţia de corvete n.r.). Cunoaşteţi mai bine decât mine toată istoria. Mai mult, între timp, la nivel european este un plan integrat în ceea ce priveşte corvetele. Nu ascund că am stat de vorbă şi cu doamna prim-ministru Meloni, deoarece ştim că sunt două şantiere navale unde acţionariatul lor este al statului italian, am stat de vorbă şi cu domnul ministru al Apărării şi urmează ca în perioada următoare să luăm decizii (…), astfel încât mare parte din înzestrarea Ministerului Apărării să se facă pe teritoriul (ţării n.r) şi de către industria românească”, a spus Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.
Premierul s-a referit şi la colaborarea dintre ministerele Economiei şi Apărării şi a adăugat că în zona navală unele şantiere au deja comenzi.
„A început o colaborare foarte strânsă între ministrul Economiei şi ministrul Apărării. După cum aţi văzut, în toată industria de apărare, dacă acum un an de zile vorbeam despre disponibilizări sau greve sau probleme financiare ale companiilor, în acest moment nu mai există această problemă. În zona navală, deja anumite şantiere au comenzi (…). Nu vă ascundem că atât eu, cât şi ministrul Grindeanu am avut o discuţie cu reprezentanţii DP World în ceea ce priveşte şantierul naval de la Mangalia. Încercăm să investim şi mai ales ceea ce este necesar pentru înzestrarea Armatei Române să se facă mare parte pe teritoriul României”, a mai spus şeful Guvernului.
Premierul Marcel Ciolacu a participat, miercuri, la Constanţa, la evenimentul „DP WORLD-20 de ani de eficienţă şi inovaţie în România” şi la operaţionalizarea noii investiţii de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Portului Maritim Constanţa.