“În urma informaţiilor apărute ieri în presă, referitor la faptul că ar fi pierdut un proces în faţa unui pacient care a câştigat în instanţă daune morale de 50.000 de euro pe motiv de culpă medicală şi neglijenţă, respectiv pierderea
vederii datorită unei intervenţii chirurgicale, Centrul oftalmologic Oculus precizează că în cazul operaţiei respective, miopie, nu este vorba de influenţarea în vreun fel a capacităţii de vedere a pacientei, nici a acuităţii vizuale, ci de faptul că pacienta în cauză poartă în continuare ochelari”, se arată într-o precizare trimisă de Oculus redacţiei ECONOMICA.NET, după apariţia textului.
„Procesul intentat de către pacienta respectivă este doar în etapa de primă fază de înfăţişare (faza de fond), urmând ca sentinţa finală să fie stabilită abia după parcurgerea tuturor celor 3 etape procesuale, în concluzie nu există în acest moment nicio sentinţă definitivă prin care Centrul medical Oculus trebuie să plătească
daune morale”, mai spun cei de la Oculus.
Oficialii companiei mai afirmă şi că pacienta a refuzat operaţiile ulterioare şi anunţă că va da în judecată avocaţii pacientei pentru prejudicii de imagine.
“Contrar afirmaţiilor preluate de presă, conform cărora pacienta „a suferit grave deteriorări la nivelul stării de sănătate”, clinica declară că această afirmaţie e denaturată, pacienta putându-se reopera în orice moment atât în ţară, cât şi în străinătate. De multe ori operaţiile refractive au nevoie de două, chiar trei intervenţii pentru a ajunge la dioptria dorită, lucru afirmat de specialiştii din întreaga lume şi citat de literatura medicală de specialitate. Pacienta a refuzat continuarea supravegherii medicale şi a procedurilor de corectare necesare în urma reacţiei organismului, care sunt normale şi nu susţin vreo idee de malpraxis medical. La 6 luni de la prima intervenţie, pacientei i s-a propus reintervenţia pentru ajustarea dioptriei, aceasta fiind politica clinicii în toate cazurile când e necesară o a doua intervenţie pentru obţinerea rezultatului final, cu costuri suportate integral de Clinica Oculus. Pacienta nu a mai venit la vizitele programate niciodată, după primele două luni de la efectuarea operaţiei. A reapărut doar în faţa avocaţilor, fără ca medicii care au operat-o să poată şti ce s-a întâmplat din punct de vedere medical cu aceasta timp de aproximativ un an, interval în care nu a mai efectuat nici o consultaţie”, spun oficialii clinicii Oculus.