“Românii vor căuta anul acesta atunci mai multă mobilitate când vor achiziționa un laptop. Ceea ce înseamnă dispozitive cât mai subțiri cu o durată de viață a bateriei din ce în ce mai mare și la un preț cât mai accesibil. După explozia vânzărilor din ultimii ani pe tablete, anul acesta vom observa o încetinire a acestui segment”, a declarat Aurel Nețin, country manager Lenovo România, pentru ECONOMICA.NET.
Potrivit acestuia, piața românească de laptopuri va crește în acest an, în condițiile în care la o populație de 20 de milioane de locuitori vorbim de un volum de 750.000 de unități vândute în 2014, comparativ cu țări cu populație de două ori mai mică cum este Cehia, dar unde volumul de unități vândute este dublu. Asta îl face să creadă pe directorul Lenovo că este loc de creștere mult mai mare și pe piața din România.
La cât timp își schimbă românii laptopurile
Ofertele de Black Friday și cele ale Microsoft împreună cu principalii producători de laptopuri i-a determinat pe tot mai mulți români să adopte noile tehnologii hardware și software, iar toate acestea au împins piața în sus.
Românii își schimbă laptopurile la doi – trei ani de zile, datorită noilor tehnologii și a noilor sisteme de operare dar și pentru că pe piața de consumer garanția este mai mică, iar acest lucru îi determină și pe utilizatori să aibă cele mai noi tehnologii.
Lenovo vrea să rămână locul unu și în acest an
„Noi vrem să ne menținem undeva la peste 25% din piața românească de laptopuri, iar această cotă pe o piață cu o concurență acerba cum este cea din România ne poate asigura în continuare locul unu. E foarte greu să rămâi lider dar încercăm să vedem unde sunt posibilități de creștere în continuare, zonele unde nu performăm foarte bine”, a mai spus șeful Lenovo România
Potrivit acestuia, Lenovo a reușit să rămână locul unu pentru că este prezent în toate segmentele de business, atât pe piața de business cât și pe cea de consumer.
Pe piața românească de laptopuri activează, Lenovo, Asus, Acer, Toshiba, HP, Dell și Apple.