BCR pregăteşte vânzarea unui alt pachet de credite neperformante – ZF. BCR, cea mai mare bancă locală, negociază vânzarea unui alt portofoliu de credite neperformante (NPL), după ce la finele anului trecut a perfectat cea mai mare tranzacţie cu NPL-uri, cedând un pachet cu o valoare nominală de 1,2 mld. euro.
SRI face instructaje contraspionaj și în companiile private: „Doar la cerere și gratuit” – Profit. Serviciul Român de Informații organizează, la cerere și gratuit, instructaje contraspionaj în companiile private, după model occidental. SRI a demarat deja un program de awareness pe această temă în mai multe instituții ale statului, ca urmare a nivelului redus al culturii de securitate constatat în administrația publică centrală.
Poștașul nu mai sună de două ori, cu pensia – Profit. „Poșta!” sau „Pensia!” se aude tot mai rar pe ulițe și scări de bloc. Boom-ul creditării, instrumentele speciale de economisire și cardurile au atras o bună parte din pensiile care soseau în tolbă. După decenii în care generații de români au așteptat lună de lună să apară poștașul în ziua de pensie, nu avansul tehnologic sau emanciparea populației ar putea schimba definitiv acest peisaj, ci Comisia Europeană.
Un milion de bugetari, trei variante de majorare a salariilor – DIGI24.
Retailerii s-au înghesuit în sectorul 6, unde au deschis o treime din hipermarketurile din Bucureşti – ZF. Bucureştiul a atras în ultimii 15 ani investiţii de circa 350-450 de mil. euro în deschiderea a 33 de hipermarketuri sub patru branduri, respectiv Kaufland, Auchan, Cora şi Carrefour. Alte trei magazine pe suprafaţă mare sunt în prezent în construcţie. Din totalul celor 33 de magazine existente pe acest format, o treime sunt deschise în sectorul 6 al Capitalei, care găzduieşte cartierele Militari, Crângaşi şi Drumul Taberei. De altfel, aici a fost deschis şi primul hipermarkert din România, de către Carrefour în 2001.
Administratorii uzinei de camioane Roman vând terenurile Fabricii de Jante, de pe platforma industrială – DIGI24. Vor să facă rost de bani, pentru creditori şi pentru finanţarea producţiei pentru ultimele comenzi ale uzinei aflate în insolvenţă. Cu mai puţin de 200 de angajaţi – din cei peste 20 de mii câţi erau pe vremuri – şi cu ultimul patron arestat pentru fraude economice, fabrica de camioane din Braşov a ajuns un simbol pentru ce înseamnă să pui pe butuci un colos industrial.
Producătorul de cosmetice Oriflame şi-a vândut sediul din zona Herăstrău – ZF.