La fel ca alte instituţii financiare, UBS a fost solicitată să ofere informaţii despre FIFA, ca şi despre persoane şi entităţi asociate, a anunţat banca în raportul său trimestrial. UBS a precizat că ea cooperează cu autorităţile.
Vineri, rivala sa Credit Suisse, numărul doi al industriei bancare elveţiene, a dezvăluit la rândul său în raportul său trimestrial că a fost solicitată să ofere informaţii, precizând că solicitările au venit din partea autorităţilor americane şi elveţiene, scrie Agerpres.
Autorităţile încearcă să stabilească dacă aceste instituţii bancare au permis efectuarea de tranzacţii ‘suspecte ori alte nereguli’ sau nu şi-au respectat obligaţiile în ceea ce priveşte legislaţia şi reglementările referitoare la spălarea de bani.
În actul său de acuzare, justiţia americană estimează la circa 150 de milioane de dolari valoarea plăţilor ilegale care ar fi circulat la vârful fotbalului mondial după 1990.
În iulie, justiţia elveţiană a indicat că 81 de cazuri suspecte de spălare de bani au fost semnalate de bănci în cadrul anchetei legate de FIFA. La mijlocul lui septembrie, procurorul Michael Lauber a afirmat că sunt examinate tranzacţii suspecte referitoare la 121 de conturi.