Cea mai mare platformă de carte digitală în limba română, lansată joi

Elefant.ro a lansat, vineri, cea mai mare platformă de carte digitală, cu 500 de titluri noi disponibile pentru cumpărători, noul eReader Kobo Touch, dar şi prima aplicaţie de citit în limba română pentru iPhone şi iPad.
Economica.net - vin, 11 nov. 2011, 19:15
Cea mai mare platformă de carte digitală în limba română, lansată joi

Cărţile care sunt disponibile pe elefant.ro provin de la editurile Polirom, Litera, Corint, Trei, Cartea Românească, Niculescu şi Nemira.

Colecţia de carte digitală Elefant.ro reprezintă, potrivit iniţiatorilor proiectului, cea mai importantă sursă de carte digitală de calitate disponibilă pentru cititorii de limbă română din ţară şi străinătate.

Evenimentul de lansare a avut loc în cadrul unei dezbateri despre prezentul şi viitorul cărţii digitale în România, moderată de jurnalistul Cătălin Ştefănescu. Au participat la discuţii jurnalişti, bloggeri şi specialişti în domeniul cărţii, printre care: Oana Boca (editura Polirom), Dan Vidraşcu (editura Litera), Simona Kessler (Simona Kessler International Copyright Agency), Dragoş Dodu (Infocarte.ro), Susan Schnauer (Mortenson Center for International Library Programs, University of Illinois) şi Vlad Puescu (Elefant.ro).

Astfel, Oana Boca a precizat că, până la sfârşitul anului, Polirom intenţionează să mărească numărul de titluri digitale de la 150, câte sunt în prezent, la 200. Printre e-book-urile care vor fi lansate de Polirom se numără „Filmul surd în România mută. Politica şi propaganda în filmul românesc de ficţiune (1912 – 1989)”.

Pe de altă parte, Dan Vidraşcu a spus că editura Litera intenţionează să lanseze toate titlurile atât în format clasic, cât şi în format digital. Totuşi, directorul editurii Litera a spus că una dintre cele mai mari probleme ale distribuţiei de cărţi digitale în România este faptul că nu există un cadru legal exact pentru drepturile de autor în acest format.

„Colecţia de carte electronică Elefant.ro acoperă un gol pe care piaţa culturală din România îl resimte deja de câţiva ani, de la apariţia primelor dispozitive electronice de citit. Pentru prima dată, cărţi în format digital de la marile edituri româneşti sunt disponibile pe platforma Elefant.ro. Începând de astăzi, punem la dispoziţia publicului o colecţie de valoare, în limba română, pe care o vom creşte împreună cu editurile partenere, într-un ritm susţinut”, a declarat Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro.

Elefant.ro a demarat proiectul platformei digitale la începutul anului 2011, prin adăugarea de eReadere, tablete şi accesorii dedicate în portofoliul de produse. Colecţia de carte electronică include cărţi ale autorilor români şi străini, titluri de ficţiune şi non-ficţiune publicate de cele mai bune 20 de edituri din România.

„Pe lângă accesul aproape instantaneu la cartea comandată şi posibilitatea de a stoca mii de titluri pe un dispozitiv, lectura digitală înseamnă şi un preţ mai mic pentru cumpărător. Preţurile sunt cu 30 – 50% mai mici decât în cazul volumelor tipărite. Toate acestea sperăm să-i convingă pe cititori că acum este momentul potrivit pentru ca România să intre în era lecturii digitale”, a completat Vlad Puescu.

Elefant.ro a anunţat şi lansarea în premieră în România a eReader-ului Kobo Touch, complet compatibil cu toate volumele oferite pe platforma digitală. Elefant.ro a anunţat noile aplicaţii Elefant Reader dezvoltate pentru iPhone si iPad, dedicate lecturii în limba română. Aplicaţiile sunt deja disponibile pentru public în AppStore, iar posesorii de telefoane şi tablete marca Apple pot accesa mult mai uşor noua colecţie de carte electronică.

Elefant.ro a semnat anul acesta mai multe parteneriate cu marile canale de distribuţie la nivel mondial şi sute de titluri sunt disponibile pe Apple iBookstore, Barnes & Noble, Kobo, Sony Reader şi Google eBooks.

Pentru începutul anului viitor, Elefant.ro pregăteşte o nouă premieră, fiind în negocieri cu Amazon.com în vederea oferirii cărţilor digitale în limba română pe platforma Kindle Store. Posesorii de Kindle din întreaga lume vor avea posibilitatea de a cumpăra şi descărca volumele electronice direct de pe dispozitivul lor.

Cărţile se află în secţiunea eBooks de pe Elefant.ro (http://www.elefant.ro/ebooks) şi pot fi descărcate pe majoritatea tipurilor de eReadere existente pe piaţă. Pentru fiecare titlu sunt oferite informaţii detaliate despre compatibilitatea cu dispozitivele clientului şi instrucţiuni de descărcare a fişierelor. De asemenea, cititorii pot „răsfoi” cărţile şi au acces gratuit la extrase din text. Începând de luni (14 noiembrie), utilizatorii vor putea descărca gratuit o carte electronică, la alegere.

www.elefant.ro este unul dintre cele mai complexe magazine de carte virtuale din România, care include, pe lângă librăria online, o revistă literară, BookMag, la care colaborează personalităţi culturale importante.

Te-ar mai putea interesa și
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, pe care Moscova îl atribuie Kievului, asupra unor clădiri dintr-un oraş......
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru ...