CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro pe pieţele internaţionale

22 11. 2024
cec_bank2_copy_91430900

Ordinele primite au depăşit de peste două ori valoarea de 300 de milioane de euro anunţată iniţial, cu plasamente de la fonduri de investiţii internaţionale şi locale, fonduri de pensii, bănci, precum şi de la manageri de active şi private banking. Cererea puternică a investitorilor a permis ca preţul indicativ iniţial de 6% să coboare cu 37,5 puncte de bază până la un preţ final de 5,625%, în timp ce valoarea maximă a ordinelor plasate a atins peste 800 de milioane de euro, scrie Agerpres.

„Obligaţiunile denominate în euro au fost emise în cadrul Programului MTN al CEC Bank în valoare de 1,5 miliarde de euro, aprobat de Commission de Surveillance de Secteur Financiere (CSSF) Luxemburg, în urma actualizării prospectului de bază pe data de 18 noiembrie 2024. Se va solicita admiterea la tranzacţionare a titlurilor la Bursa de Valori din Luxemburg şi la Bursa de Valori Bucureşti”, se spune în comunicatul băncii.

CEC Bank este o instituţie financiară fondată în 1864 şi are cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 93,23 miliarde de lei, la sfârşitul semestrului I 2024.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN.

Grupul CEC Bank a luat fiinţă prin preluarea, la data de 27 iulie 2023, de către CEC Bank, a pachetului majoritar de acţiuni (99,993%) al Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN SA (FGCR), alături de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.