CEC Bank lansează un credit dedicat tinerilor întreprinzători
Potrivit unui comunicat al CEC Bank, creditul a fost lansat în baza Convenţiei încheiate cu Ministerul Economiei privind Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.
Astfel, CEC Bank acordă credite în lei din surse proprii, oferind clienţilor multiple beneficii, precum: o perioadă de graţie de maximum 12 luni, garanţii flexibile, prin acordarea unei garanţii de către stat, prin FNGCIMM, ce va acoperi 80% din valoarea creditului, modalităţi de rambursare a creditului adaptate în funcţie de situaţia economico-financiară a clientului, consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.
Accesând Creditul SRL-D 2014, tinerii întreprinzători vor beneficia de o dobândă variabilă, compusă din indicele ROBOR 6 luni, la care se adaugă o marjă de 3 p.p. (în prezent dobânda este de 5,93%), comision de analiză de 200 de lei, comision de gestiune de 0,75% calculat la valoarea creditului şi perceput la data efectuării primei trageri din credit, iar ulterior anual, calculat ca procent din soldul creditului.
Dobânda se va modifica la şase luni, în prima zi lucrătoare din semestru, în funcţie de evoluţia indicelui de referinţă ROBOR 6 luni.
‘Prin implicarea în acest program şi acordarea acestor finanţări, CEC Bank intenţionează să îşi consolideze rolul de susţinător real al dezvoltării economice a României. Continuăm astfel politica de susţinere a IMM-urilor şi în special a tinerilor întreprinzători, în vederea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi’, a declarat preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.
Ministerul Economiei va selecta cele mai bune planuri de afaceri, care vor fi finanţate pe baza următoarei scheme: alocaţie financiară nerambursabilă – maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 10.000 euro/beneficiar.
În ceea ce priveşte aportul propriu, pentru beneficiarii care nu solicită credit bancar acesta va fi o cotă de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, reprezentând aportul în numerar al beneficiarului, iar pentru beneficiarii care solicită credit bancar – o cotă de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, reprezentând credit bancar şi aport în numerar, acolo unde este cazul.
Clienţii care pot accesa aceste credite, conform art. 3 din OUG nr. 6/ 2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, sunt microîntreprinderile debutante, care trebuie să îndeplinească condiţiile de eligibilitate ale băncii.