Cu o tradiție de 40 de ani în domeniul producției de schimbătoare de căldură și privatizat în 1995, grupul RAAL are în prezent peste 2300 de angajați, o cifră de afaceri de circa 325 de milioane de lei și două facilități de producție în România.
”Suntem mândri să susținem business-uri industriale din România care au o lungă tradiției și continuă să se dezvolte și să inoveze în domenii care generează valoare adăugată pentru economie. Schimbătoarele de căldură sunt folosite în soluții de încălzire și răcire a bateriilor auto pentru mașini electrice, mașinilor agricole, echipamentelor industriale pentru aer comprimat, trenuri, mașini pentru construcții și multe altele. Este un domeniu cu un mare potențial în contextul actual al relocării activităților industriale cât mai aproape de utilizatorii finali, în contextul preocupărilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon”, declară Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.
”Susținerea companiilor care contribuie prin activitatea lor la creșterea eficienței energetice reprezintă o direcție strategică pentru EximBank, mai ales în contextul unui interes crescut pentru implementarea de soluții smart care să permită reducerea consumului de energie. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiții avantajoase pentru antreprenorii care dezvoltă tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor și vom sprijini inițiativele firmelor care contribuie la susținerea atingerii obiectivelor naționale de mediu contribuind astfel la o dezvoltare economică durabilă și asigurarea competitivității pe termen lung a economiei românești”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
Grupul RAAL are propria echipă de cercetare și dezvoltare, iar peste 99% din producție este destinată exportului. Printre clienții grupului se numără John Deere – unul dintre cei mai cunoscuți producători de utilaje agricole, Class sau Samsung.
RAAL produce schimbătoare de căldură folosite în instalații industriale și în industria auto – un domeniu cu un potențial foarte mare de creștere în contextul în care tehnologia schimbătoarelor de căldură poate fi utilizată și pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului și a cheltuielilor de energie.