„IMM-urile vor beneficia de o perioadă maximă de creditare de şase ani, cu o perioadă de graţie de un an, iar autorităţile publice locale de o perioadă de 10 ani, cu doi ani perioadă de graţie. Finanţarea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei va reprezenta maximum 50% din costul total al proiectului, diferenţa putând fi asigurată de către client din surse proprii sau apelând la creditele aflate în protofoliul CEC Bank”, se arată într-un comunicat al băncii de stat.
Valoarea finanţării asigurate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în baza acordului de împrumut încheiat cu CEC va fi de până la un milion de euro pentru IMM-uri şi de maximum 2,5 milioane euro pentru autorităţile locale.
Portofoliul de credite acordate de CEC Bank persoanelor fizice a crescut anul trecut cu 32%, iar activele băncii au urcat cu 8,5%. Ponderea creditelor acordate persoanelor juridice în totalul portofoliului băncii era în decembrie 2012 de 63%. Creditele pentru IMM-uri şi Corporate au reprezentat anul trecut 6,6 miliarde lei, din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11,9 miliarde lei, iar autorităţile publice locale au cumulat finanţări de 955 milioane lei.
CEC Bank avea la finele anului trecut 6.548 salariaţi, 1.128 de unităţi operative, 1.076 de ATM-uri şi 984.000 de carduri active.
Înfiinţată în 1956, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei finanţează proiectele sociale derulate de statele membre, instituţiile financiare şi autorităţile locale.