În baza convenţiilor de finanţare încheiate cu BEI, CEC a acordat peste 200 de credite, atât pentru finanţarea capitalului de lucru, cât şi pentru realizarea unor proiecte de investiţii cu destinaţii precum construcţia sau achiziţionarea de spaţii comerciale, producţie şi/sau depozitare, achiziţionarea de echipamente industriale, modernizarea unităţilor de cazare şi turism sau producerea de energie verde, scrie Agerpres.
Prin finanţarea din surse BEI, clienţii pot accesa produse pentru investiţii pe termen mediu si lung, beneficiind de dobânzi cu o marja redusă cu cel puţin 0,5% faţă de creditele standard şi maturităţi adaptate necesităţilor de finanţare specifice, precizează comunicatul citat.
Cel mai recent acord de finanţare semnat cu BEI prevede şi o tranşă dedicată tinerilor. Astfel, se sprijină accesul la finanţare firmelor care au angajat sau intenţionează să angajeze tineri cu vârsta până în 25 de ani, sunt deţinute/administrate de o persoană tânără, oferă training vocaţional tinerilor sau au un acord de cooperare cu instituţii de învăţământ pentru angajarea tinerilor.
‘CEC Bank continuă misiunea de susţinere a IMM-urilor, agriculturii şi autorităţilor publice locale, prin dezvoltarea de produse bancare moderne şi accesibile, adaptate nevoilor actuale de finanţare ale clienţilor săi. Prin încheierea acordurilor de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, banca noastră facilitează accesul companiilor la finanţarea atât de necesară dezvoltării într-un mediu concurenţial ridicat’, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank.