CEH a înaintat apel împotriva hotărârii instanţei privind desemnarea casei de insolvenţă
‘Dosarul se va transmite Curţii de Apel Alba Iulia în vederea soluţionării apelului’, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.
La rândul său, directorul general al CEH, Viorel Stancu, a confirmat joi, pentru AGERPRES, că obiectul cererii de apel îl constituie desemnarea administratorului judiciar provizoriu stabilit de instanţa de judecată. ‘Am contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decât cel cerut de societate’, a precizat Stancu.
Transmiterea dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia se va face după expirarea termenului de apel, stabilit la 7 zile de la publicarea hotărârii judecătoreşti în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).
Tribunalul Hunedoara a admis, pe 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmând ca de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.
CEH ar fi preferat însă ca de procedura insolvenţei să se ocupe firma Euro Insolv, condusă de Remus Borza.
Decizia a stârnit şi nemulţumirea Sindicatului ‘Muntele’, reprezentativ la nivelul CEH, care a considerat că firma din Craiova nu are experienţa necesară în astfel de situaţii. Ulterior, minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan au protestat spontan împotriva deciziei instanţei şi au strâns peste 1.800 de semnături în vederea declanşării unei greve generale.
CEH a cerut intrarea în insolvenţă din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde lei pe care le înregistrează.
În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.