ANALIZĂ – Cei mai puternici investitori români din medicina dentară: cine sunt şi ce afaceri controlează

22 08. 2019
stomatolog_control_28690600

Investitorii care controlează cele mai puternice afaceri din medicina dentară din ţara noastră sunt, conform unei analize realizate de ECONOMICA.NET pe baza datelor primite de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului:

  • MedLife care controlează grupul Dent Estet;
  • medicul Ionuţ Leahu care deţine clinicile cu acelaşi nume;
  • chirurgul Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein care au împreună Nicolescu&Agatstein SRL, prin care operează clinicile dentare cu acelaşi nume, şi Artis Bio Tech SRL, distribuitor de sisteme de implanturi şi instrumentar stomatologic;
  • medicul Dragoş – Mihail Popescu şi Daniela Popescu care deţin împreună cinci firme de asistenţă dentară: Dentalmed – Clinica Stomatologica SRL, Dentalmedmariott SRL, Dentalmedclinics Luxury SRL, Dentalmed Junior SRL, Dentalmed Kids SRL, potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica de ONRC.
  • medicul Emanuel Bratu şi Camelia Bratu din Timişoara care au împreună firmele Dental Experts SRL şi Prof. Bratu Education Center SRL, arată informaţiile trimise de ONRC pentru Economica.

ECONOMICA.NET vă spune, în continuare, pe larg, cine sunt şi ce afaceri controlează cei mai mari investitori din medicina stomatologică din România:

Liderul detaşat al pieţei dentare din România – grupul Dent Estet controlat de MedLife – reuşeşte să depăşească pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri netă în anul 2018. 

Grupul Dent Estet a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 47,58 de milioane de lei, cu circa 20% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse de firme la Finanţe, comparate de Economica.

Dent Estet a realizat profit net de 2,51 milioane de lei în 2018, cu 15,61% mai mare decât în anul 2017, reiese din calculele făcute de Economica pe baza situaţiilor financiare depuse de firmele din grup la Finanţe.

Din Grupul Dent Estet fac parte Dent Estet Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids SRL şi Aspen Laborator Dentar SRL.

Ce divizii au adus cei mai mulţi bani grupului Dent Estet

„De-a lungul timpului, diviziile supraspecializate de estetică şi implantologie dentară au avut o contribuţie importantă în evoluţia business-ului şi estimăm că cererea pentru tratamente cu implant dentar se va menţine, în continuare, pe un trend ascendent. Dezvoltarea numărului de unituri dentare (scaune stomatologice n. red.), numărul de pacienţi în creştere, dar şi transferul de opţiuni către produse şi servicii premium reprezintă, de asemenea, ponderi importante în creşterea business-ului în 2019”, a spus Oana Taban pentru Economica.

Cele mai solicitate servicii ale clinicii sunt tratamentele de implantologie, numărul total de tratamente cu implantul dentar crescând cu 51% în 2018 faţă de 2017, dintre care majoritatea sunt implanturi premium, a mai spus fondatorul Dent Estet pentru Economica.

În prezent, grupul Dent Estet are 10 clinici, dintre care şapte în București (două pentru copii, una pentru adolescenţi, patru pentru adulţi), o clinică pentru copii în Timişoara şi alte două clinici în Sibiu (una pentru adulţi şi cea de-a doua dedicată copiilor).

„Odată ce ne-am alăturat grupului MedLife, am primit o mulţime de solicitări de la diverse clinici, atât din Bucureşti, cât şi din ţară, de a face parte din grupul nostru. Momentan există discuţii în derulare şi probabil unele dintre ele vor fi finalizate (concretizate n. red)”, a spus pentru Economica Oana Taban, CEO şi fondatorul Dent Estet, într-un interviu pe care ni l-a acordat în luna aprilie.

Cum vede Oana Taban piaţa dentară în 2019

„Cu fiecare an, piaţa de stomatologie se maturizează tot mai mult, creşte cu cel puţin 17% de la an la an. Potenţialul de dezvoltare pe acest segment rămâne încă unul extrem de ridicat, deşi piaţa este extrem de fragmentată. Observăm în ultimul timp o tendinţă pe piaţă de formare de lanţuri de clinici, sunt multe clinici care se constituie în jurul altor clinici sau clinici care au un model de succes pe care îl replică şi în alte oraşe. Supraspecializările sunt foarte consistent formate, clinicile trebuie să aibă cel puţin un medic din fiecare specialitate, deoarece un medic cu greu poate acoperi mai mult de două specializări, dacă se doreşte performanţă şi cel mai înalt nivel de calitate a actului medical. Stomatologia digitală cunoaşte o evoluţie din ce în ce mai accelerată, creşte numărul românilor care solicită tratamente complexe şi planuri complexe de tratament”, a conchis Oana Taban.

Amintim că pe 19 aprilie 2016 MedLife a anunţat achiziţia pachetului majoritar al grupului Dent Estet, cel mai mare jucător pe piaţa românească a serviciilor stomatologice după cifra de afaceri. Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban a păstrat atribuţiile de management în cadrul grupului de clinici dentare.

Cine sunt ceilalţi acţionari/asociaţi ai firmelor din grupul Dent Estet

  • Acţionarul majoritar al firmei Dent Estet Clinic SA, care contribuie cel mai mult la afacerile grupului, este Med Life SA, cu 60% din acţiuni, în timp ce Oana Taban deţine 40% din acţiuni, arată datele pe care Economica le-a primit de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
  • Asociaţii firmei Green Dental Clinic SRL sunt: Dental Clinic SA, cu o cotă de participare de 51%, Constantin Misăilescu ce are o cotă de 25%, Philippe Costăchescu ce deţine o cotă de participare de 24%, reiese din informaţiile trimise de ONRC pentru Economica.
  • Asociaţii firmei Dentist 4 Kids SRL sunt: Dental Clinic SA, cu o cotă de participare de 52% şi Ioana Erika Cioată care are o cotă de 48%.
  • Asociaţii firmei Aspen Laborator Dentar SRL sunt: Dent Estet Clinic SA cu 75% şi Pavel Ciulin cu o cotă de participare de 25%, arată datele comunicate pentru Economica de ONRC.

Citeşte la acest link interviul acordat pentru Economica de Oana Taban: Afacerile nete ale Dent Estet, liderul pieţei stomatologice, au crescut cu peste 19% şi au depăşit pragul de 10 milioane de euro în 2018

Numărul al doilea pe piaţa stomatologică din România – dr. Leahu – a încheiat anul 2018 cu afaceri nete care se apropie de 30 de milioane de lei. 

Clinicile dr. Leahu au avut afaceri nete de 29,55 milioane de lei în 2018, cu 70,58% mai mari decât în 2017, şi cu profit net de 1,93 milioane de lei, cu 29,85% mai mic decât în 2017, reiese din calculele Economica, realizate pe baza bilanţurilor depuse la Finanţe de firmele care operează clinicile dr. Leahu.

Clinicile dr.Leahu operează pe piaţa românească prin firmele Implant Expert si prin Implant Expert Pitesti.

Asociatul unic al firmei Implant Expert SRL este Implant Expert DSO SA. Acţionarii firmei Implant Expert DSO SA sunt Adrian – Ionuţ Leahu cu 99.999917 % din acţiuni şi Ramona Leahu cu 0.000083 % din acţiuni, potrivit datelor pe care Economica le-a obţinut de la ONRC.

Acţionar majoritar la societatea Implant Expert Pitesti SRL este firma Implant Expert SRL, cu 90% din acţiuni, iar Dorina – Denisa Raicu este asociat cu o cotă de 10%, arată informaţiile pe care ONRC le-a transmis pentru Economica.

Dr. Leahu are, în prezent, opt clinici stomatologice în ţară: cinci în București, o clinică în Pitești, una în Timișoara și una în Turda. În acest an, Dr. Leahu va deschide un centru de excelenţă la Cluj-Napona, în care investeşte 2 milioane de euro.

Citeşte aici, pe larg, interviul acordat pentru Economica de medicul Adrian – Ionuţ Leahu: Dr. Leahu: Implanturile şi restaurările întregii danturi în 24 de ore, printre cele mai căutate servicii. 10% dintre pacienţi sunt străini

Numărul al treilea pe piaţa dentară: chirurgul Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein. Aceştia au împreună afaceri în domeniul medicinei dentare care depăşesc 27 de milioane de lei.

Chirurgul Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein deţin împreună firmele Nicolescu&Agatstein SRL şi Artis Bio Tech SRL, arată analiza realizată de ECONOMICA.NET pe baza datelor pe care le-am primit de la ONRC. Cele două firme au avut o cifră de afaceri cumulată de 27,75 de milioane de lei net în anul 2018, cu peste 17% mai mare decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe de societăţi, comparate de Economica. Nicolescu&Agatstein SRL şi Artis Bio Tech SRL au avut profit net total de 5,8 milioane de lei în anul 2018, cu 23,83% mai mare decât în 2017, potrivit datelor de la Finanţe, pe care Economica le-a studiat.

Asociaţii firmei Nicolescu&Agatstein SRL sunt Nicolescu Ion, cu o cotă de participare de 75%, Agatstein Manuela, cu o cotă de participare de 25%, arată informaţiile comunicate pentru Economica de ONRC. Firma operează clinicile de medicină dentară Nicolescu – Agatstein din Bucureşti, fondate de medicul chirurg Ion Nicolescu.

Asociaţii firmei Artis Bio Tech SRL, distribuitor de sisteme de implanturi şi instrumentar stomatologic, sunt Nicolescu Ion, cu o cotă de participare de 77%, Agatstein Manuela, cu o cotă de 13%, şi Nicolescu Nicolae, cu o cotă de participare de 10%, reiese din datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.

Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein controlează, separat, şi alte afaceri din domeniul medicinei dentare.

Ion Nicolescu e asociat, cu o cotă de participare de 60%, la Clinica Naos SRL, potrivit datelor trimise de ONRC pentru Economica. Celălalt asociat al firmei antemenţionate e Daniel – Mihai Dorobanţu, cu o cotă de 40%, arată datele pe care ONRC le-a transmis pentru Economica. Firma operează prima clinică de chirurgie ortognatică din ţara noastră – Nicolescu Agatstein Orthognathic Surgery (NAOS) din Bucureşti.

Manuela Agatstein deţine firma Dent Art Event SRL, specializată în organizarea de evenimente în domeniul medicinei dentare.

Numărul al patrulea pe piaţa dentară: medicul Dragoş Mihail Popescu şi Daniela Popescu deţin împreună afaceri din medicina dentară care depăşesc 19,13 milioane de lei în 2018.

Medicul Dragoş – Mihail Popescu şi Daniela Popescu deţin părţi egale din următoarele cinci firme de asistenţă dentară: Dentalmed – Clinica Stomatologica SRL, Dentalmedmariott SRL, Dentalmedclinics Luxury SRL, Dentalmed Junior SRL, Dentalmed Kids SRL, potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica de ONRC.

Cele cinci firme enumerate mai sus şi deţinute, în mod egal, de cei doi investitori (Dragoş – Mihail Popescu şi Daniela Popescu) au rulat afaceri nete de 19,13 milioane de lei în 2018, cu 17,6% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica.

Firmele din grupul Dentalmed au avut un profit net cumulat de 3,81 de milioane de lei în 2017, cu 61,83% mai mare decât în 2017, arată calculele făcute de Economica pe baza situaţiilor financiare depuse la Finanţe.

Numărul al cincilea pe piaţa dentară: dr. Emanuel Bratu şi Camelia Bratu din Timişoara deţin împreună afaceri de 13,77 milioane de lei prin firmele Dental Experts SRL şi Prof. Bratu Education Center SRL, arată informaţiile trimise de ONRC pentru Economica.

Cele două firme deţinute de Emanuel Adrian Bratu şi Camelia Bratu au rulat afaceri totale nete de 13,77 milioane de lei în 2018, cu 22,18% mai mari decât în 2017. Profitul net cumulat al celor două firme a depăşit 2,94 milioane de lei în 2018 şi este cu 35,46% mai mare decât în 2017, arată calculele pe care Economica le-a făcut pe baza bilanţurilor depuse la Finanţe.

  • Asociaţii firmei Dental Experts SRL sunt Emanuel Adrian Bratu, cu o cotă de participare 52,5% şi Camelia Bratu, cu 47,5%, arată datele ONRC trimise pentru Economica. Firma operează clinica Dental Experts din Timişoara.
  • Asociaţii firmei Prof. Bratu Education Center SRL sunt Emanuel Adrian Bratu cu o cotă de participare de 95% şi Camelia Bratu, cu 5%, potrivit informaţiilor comunicate de ONRC pentru Economica.

De asemenea, Emanual Adrian Bratu deţine integral afacerea Dental Education Center SRL care a rulat afaceri nete de 134.439 de lei în 2018, arată datele transmise pentru Economica de ONRC.

Citeşte în Economica şi: