Cel de-al doilea pod al pasajului suprateran Mihai Bravu, deschis circulaţiei

Economica.net
28 10. 2014
bravu_46807800

‘Trecem la amănunte – ce înseamnă partea de circulaţie de sub pod. Deja traficul începe să se deblocheze pe bulevardul Tineretului, pentru că breteaua de acolo este gata şi intră imediat în funcţiune (…) În orice caz, pe inelul de circulaţie se scurtează traseul pe care îl au automobiliştii de făcut în sensul că timpul de parcurgere este mult mai scurt, nu mai stau la o serie întreagă de stopuri, ieşirea şi intrarea din cartierul Berceni, ce are un număr destul de mare de locuitori care sunt şi posesori de maşini, face ca dimineaţa şi după-amiaza în orele de vârf să nu se mai creeze în aval sau în amonte cozile acelea imense. Urmează trecerea sub nivel la nivelul Pieţei Sudului în aşa fel încât către Niţu Vasile şi şoseaua Berceni accesul se va face mult mai uşor’, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii este compus din două poduri supraterane paralele pe direcţia inelului principal de circulaţie (şoseaua Mihai Bravu – calea Văcăreşti) de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens.

Primul pod, pe sensul de circulaţie calea Văcăreşti – Mihai Bravu, cu o lungime de 675,40 m, a fost dat în folosinţă la începutul lunii iunie. Cel de-al doilea pod, pe sensul de circulaţie Mihai Bravu – calea Văcăreşti, are o lungime de 687,70 m. Lăţimea celor două poduri este de 7,80 m.

Lucrările la cel de-al doilea pod au început în februarie, acesta fiind realizat în doar nouă luni (lucrările de utilităţi, termoficare şi deviere reţele au fost efectuate odată cu construcţia primului pod al pasajului Mihai Bravu, ceea ce a contribuit la finalizarea celui de-al doilea pod într-un timp mult mai scurt).

Cele două pasaje rutiere subtraversează Splaiul Unirii/râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia prelungirea şoselei Mihai Bravu cu calea Văcăreştilor.

Patru mari cartiere (adică peste 600.000 de locuitori) – Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina – au fost legate între ele, au legătură cu zona de nord a oraşului (Aeroport Otopeni, Valea Prahovei), dar beneficiază şi de alternative faţă de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Ştefan cel Mare, fapt care duce implicit şi la descongestionare în zona centrală.

Valoarea contractului este de 126 de milioane de lei, fără TVA.