Cel mai bine plătite şi cele mai căutate specializări de asistent medical pe vremea pandemiei de COVID-19
Oficialii Medijobs, cea mai mare plaftormă de recrutare de medici şi asistenţi medicali din România, au vorbit, într-un interviu acordat pentru Economica.net, despre cele mai căutate şi cel mai bine plătite specializări ale asistenţilor medicali, de la debutul pandemiei de COVID-19 în România şi până în prezent.
Cel mai bine remunerate oferte de muncă pentru asistenţi medicali, recrutaţi prin intermediul Medijobs, de la sfârşitul lunii februarie până acum, au vizat posturi în sectorul privat. Iată care sunt acestea, potrivit informaţiilor comunicate pentru Economica.net de către oficialii Medijobs:
Asistent Neonatologie cu patru – cinci ani experienţă, recrutat în Craiova, pe salarii nete cuprinse între 6.000 de lei – 7.000 de lei lunar.
Asistent ATI cu maximum cinci ani experienţă, recrutat în Bucureşti pe salarii cuprinse între 4.000 de lei şi 4.500 de lei net lunar.
Asistent Angiografie cu 1-5 ani experienţă, ofertat cu salarii de 4.000 de lei – 5.000 de lei net lunar şi tichete de masă în Bucureşti.
Asistent Bloc Operator care are cel puţin şase luni experienţă, recrutat în Bucureşti pe salarii cuprinse între 3.000 de lei şi 4.500 de lei lei net lunar şi tichete de masă.
Asistent Pediatrie cu minimum şase luni experienţă, recrutat în Bucureşti pe salarii de la 2.500 de lei, la 4.000 de lei net lunar.
Asistent Radiologie, care are cel puţin doi ani experienţă, recrutat în Bucureşti pe salarii cuprinse între 2.800 de lei şi 3.000 de lei net lunar.
Asistent Nefrologie, recrutat pe salarii cuprinse între 2.300 de lei şi 4.000 de lei net lunar, în Bucureşti. Au fost eligibili pentru acest post inclusiv debutanţi în profesie.
Asistent Igienă cu minimum şase luni experienţă, recrutat în Bucureşti pe salarii nete de 3.000 de lei pe lună şi tichete de masă.
Asistent Stomatologie, ofertatat cu salarii nete de la 2.500 de lei la 3.000 de lei pe lună în Bucureşti. S-au calificat pentru acest post inclusiv debutanţi.
Asistent Medicină generală, care are minimum şase luni experienţă, recrutat pe salarii cuprinse între 2.500 de lei şi 3.000 de lei net lunar, în Bucureşti.
Asistent Radiologie dentară, debutant, ofertat cu salarii nete de 2.200 de lei pe lună, bonuri de masă şi prime, în Bucureşti.
De la debutul pandemiei de COVID-19 în România, angajatorii din clinici şi spitale private au recrutat cel mai mult asistenţi medicali cu următoarele specializări şi profiluri de experienţă:
Asistent medical Nefrologie, inclusiv debutant, ofertat în Bucureşti cu salarii nete cuprinse între 2.300 de lei şi 4.000 de lei lunar.
Asistent Stomatologie, inclusiv debutant, recrutat în Bucureşti pe salarii nete de la 2.500 de lei la 3.000 de lei pe lună în Bucureşti.
Asistent Radiologie dentară, debutant, ofertat în Bucureşti cu salarii nete de 2.200 de lei, prime şi tichete de masă.
Asistent ATI, cu maximum cinci ani experienţă, recrutat în Bucureşti pe salarii cuprinse între 4.000 de lei şi 4.500 de lei net lunar.
Asistent Medicină generală, cu minimum şase luni experienţă, ofertat cu salarii nete de la 2.500 de lei la 3.000 de lei pe lună.
„Având în vedere diminuarea activității în ambulatoriu în această perioadă, specialitățile cele mai căutate au fost cele specific spitalicești sau ale centrelor de tratament cronic (dializă). În ultimele 2 săptămâni înainte de redeschiderea clinicilor stomatologice, am observat o reactivare a clienților din acest segment care sunt forțați să-și regândească structurile de HR și recrutare, în contextul în care mulți angajați au fost concediați sau nu și-au dorit întoarcerea la locul de muncă pre-COVID”, a spus pentru Economica.net Catrinel Hagivreta, CEO la Medijobs.
De la debutul epidemiei de COVID-19 în România şi până acum angajatorii au recrutat mai mulţi asistenţi medicali cu specializările Nefrologie, Medicină generală sau ATI decât în perioada identică a anului trecut (sfârşitul lunii februarie 2019 – mai 2019).
„În mod normal, platforma noastră prezintă o distribuție destul de echilibrată a angajatorilor și a ofertelor pe majoritatea specialităților, însă COVID-19 a impactat masiv tipul de tratament căutat de pacienți, capacitatea de desfășurare a activității centrelor medicale și, implicit, a personalului medical necesar în aceste condiții. Există un raport direct între numărul de pacienți, tratamentele solicitate și personalul medical necesar pentru desfășurarea lor”, ne-a mai spus Catrinel Hagivreta.
Precizări: informaţiile obţinute şi prezentate de Economica.net în acest articol se referă la salariile oferite asistenţilor medicali recrutaţi doar prin intermediul portalului Medijobs.ro.