Cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România a împrumutat 56 de milioane de euro de la BCR

Dezvoltatorul olandez, CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România, s-a împrumutat de la BCR pentru a refinanţa ultimele achiziţii. 
Andrada Ghira - mar, 20 oct. 2015, 21:06
Cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România a împrumutat 56 de milioane de euro de la BCR

CTP a semnat în vara acestui an un contract de credit cu Banca Comercială Română pentru un împrumut la termen în suma maximă principală de 56,1 milioane de euro şi un împrumut de TVA de aproximativ un milion de euro, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Dezvoltatorul refinanţează astfel achiziţia parcurilor logistice de la Arad, Deva, Turda, dar şi a parcului logistic Prologis de lângă Bucureşti. Achiziţia proprietăţilor s-a făcut prin intermediul unui credit intra-grup, de la compania mamă. 

Din creditul de 56 de milioane de euro, 13 milioane de milioane de euro sunt destinate achitării împrumutului pentru achiziţia parcului Cefin de la Arad, aproape 2,5 milioane de euro pentru achiziţia parcului de la Deva, dar şi un credit iniţial datorat de peste 6,1 milioane de euro.  

Pentru achiziţia parcului ProLogis, CTP s-a împrumutat cu 33 de milioane de euro şi un milion de euro, reprezentând TVA. Alte 1,42 milioane de euro reprezintă împrumutul pentru achiziţia parcului de la Turda. 

Prezent pe piaţa românească de şapte ani, cu un portofoliu de terenuri dar nicio clădire construită, CTP a ieşit la cumpărături şi a reuşit ca în şase luni să-şi treacă în portofoliu cinci parcuri logistice şi să ajungă cel mai mare propietar de spaţii logistice, cu peste 340.000 mp suprafaţă închiriabilă.  

În toamna acestui an, compania anunţa că vrea să ajungă la active de peste 250 de milioane de euro în România. 

CTP este un dezvoltator cu sediul în Olanda şi deţine 3 milioane de metri pătrați de spații logistice şi industriale de categorie A în peste 50 de locații. La nivel de grup, CTP estimează pentru acest an venituri din chirii de 150 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...