Cel mai mare retailer de tehnologie din România se extinde în UE

QuickMobile, cel mai mare retailer de tehnologie din România a anunţat miercuri că se extinde pe plan internaţional şi va livra produse în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene, anunţă Agerpres.
Economica.net - mie, 07 oct. 2015, 17:54
Cel mai mare retailer de tehnologie din România se extinde în UE

QuickMobile a anunţat miercuri că a finalizat două mari proiecte în această toamnă – extinderea pe plan internaţional cu magazinul online QuickMobileSho.com, care va livra în toate statele UE, şi externalizarea operaţiunilor de service (reparaţie / înlocuire) către service-urile autorizate de producători. Odată cu extinderea business-ului pe plan internaţional, compania a lansat şi platforma Service-Return.com, prin care clienţii care solicită operaţiuni de service oriunde în Europa.

Anul trecut, QuickMobile a obţinut o cifră de afaceri de 45 de milioane de euro şi un profit de 1,1 milioane euro, iar pentru 2015 estimează un profit de 1,5 milioane euro, a precizat Tudor Ţiboc. El a estimat că extinderea afacerilor la nivel internaţional vor genera o creştere a profiturilor cu 10% în următoarele şase luni.

În noul magazin internaţional al QuickMobile vor fi disponibile permanent peste 5.000 de produse premium, grupate pe categorii precum telefoane, tablete, gadgeturi şi accesorii. Preţurile sunt exprimate în euro, conţin TVA şi taxe, iar transportul va fi asigurat prin curierii internaţionali UPS, DHL şi TNT, fiind disponibile două opţiuni de livrare – cea standard de 2-5 zile lucrătoare şi cea express cu timp de livrare de 1-2 zile lucrătoare.

Operaţiunile de service au fost externalizate către service-uri autorizate de marii producători internaţionali precum Apple, Samsung, Asus, HTC, Sony, Lenovo, Huawei, prin platforma Service-Return.com.

Când îşi trimit telefoanele în service, utilizatorii se confruntă cu o serie de dificultăţi – drumul şi timpul pierdut până acolo, taxele pentru curierat, faptul că nu primesc feedback imediat, durata extinsă a întregului proces, lipsa de transparenţă a service-urilor, iar noua platformă pune la dispoziţie o serie de servicii precum transportul gratuit tur-retur al produselor trimise în service, de la orice adresă din cele 28 de state UE, urmărirea gratuită a statusului solicitării în orice moment, la care se adaugă o serie de servicii premium, contra cost, care oferă prioritate la preluarea produselor şi garantarea unui termen de soluţionare de maximum cinci zile lucrătoare.

Practic, clientul care are probleme cu un telefon cumpărat de la QuickMobile şi partenerii săi trebuie doar să intre pe platforma online de pe orice dispozitiv, să deschidă o fişă de service, iar un curier va veni la locaţia indicată şi va prelua produsul pentru trimiterea la service. După reparaţie, clientul primeşte, într-o locaţie indicată de acesta, produsul care va fi livrat tot prin intermediul curierului, fără costuri pentru client.

Retailerul QuickMobile este prezent pe piaţă de 10 ani şi s-a remarcat prin portofoliul foarte extins de produse şi disponibilitatea acestora în acelaşi timp cu lansarea lor pe marile pieţe internaţionale.

Spre exemplu, noile iPhone 6s şi 6s Plus au fost disponibile prima dată la QuickMobile, iar în primul weekend de la lansare au fost deja achiziţionate de peste 400 de clienţi din România. De asemenea, în portofoliul retailerului figurează deja noul Samsung Note 5, care ar putea fi lansat de producător pe piaţa românească abia la începutul anului viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, după contraatacul forțelor ruse
Ucraina a pierdut peste 40% din teritoriul din regiunea rusă Kursk pe care l-a cucerit în urma unei ofensive surpriză în luna august, după ce forţele ruse au organizat mai multe valuri de......
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial ...
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investiţiile străine directe (FDI) în Bulgaria au înregistrat în primele nouă luni din 2024 un flux pozitiv net de ...