Cel mai puternic router din lume a fost prezentat pe piaţa românească

Cel mai puternic router din lume, dotat cu procesoare care însumează şapte nuclee, generând o putere de procesare de peste 9,6 GHz şi o rată de transfer de până la 5,4Gbps, a fost prezentat vineri, la Bucureşti, în cadrul unui eveniment dedicat industriei de gaming, benzi desenate şi grafică - East European Comic Con.
Economica.net - sâm, 06 mai 2017, 14:01
Cel mai puternic router din lume a fost prezentat pe piaţa românească

Archer C5400X, produs de furnizor global de echipamente de reţea pentru utilizatorii individuali şi mediul de afaceri TP-Link, este un router tri-band capabil să furnizeze viteze wireless combinate de 5,4 Gbps şi primul dispozitiv de acest fel dotat cu un procesor quad-core de 1,8GHz pe 64 de biţi. Pe lângă super procesorul Broadcom cu patru nuclee, routerul mai este echipat cu alte trei procesoare specializate dedicate benzilor wireless. În total, routerul este dotat cu procesoare care însumează 7 nuclee, generând o putere de procesare de peste 9,6 GHz ceea ce îl face cel mai puternic echipament WLAN din industrie pentru consumatorii casnici.

Produsul va fi disponibil pe piaţă în trimestrul al treilea din 2017, la un preţ de 1.999 de lei.

Routerul asigură astfel o viteză de 1000 Mbps în banda de 2,4GHz şi 2167 Mbps în cele două benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online sau aplicaţii. Totodată, routerul permite conectarea pe wireless a unui număr de până la 90 de dispozitive, în funcţie de tipul de trafic.

TP-Link furnizează evenimentului East European Comic Con, care se desfăşoară în perioada 5-7 mai, la Romexpo, o reţea de date pregătită pentru peste 10.000 de dispozitive şi trafic de 60TB.

Reţeaua prin cablu furnizată de TP-Link este pregătită pentru a fi accesată de 400 de PC-uri şi console, în timp ce reţeaua wireless va fi accesată, conform estimărilor companiei, de până la 10.000 de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri).

‘Reţeaua TP-Link este construită pentru un scenariu cu 600 de gameri conectaţi concomitent şi peste 10.000 de dispozitive în reţeaua wireless. Comparativ cu anul trecut, furnizăm o infrastructură cu o capacitate cu 50% mai mare, dar ne aşteptăm cel puţin la o dublare a traficului, de la 3TB, la 6TB de date. Suntem însă pregătiţi pentru un trafic de 10 ori mai mare’, a declarat Sarmis Popescu, coordonator tehnic la TP-Link.

Valoarea totală a echipamentelor utilizate în construcţia reţelelor wireless şi prin cablu la această ediţie a East European Comic Con se ridică la 90.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de OPEC+ și se așteaptă ca organizația să-și crească producția timp de......
Grevă extinsă a lucrătorilor din sistemul de transport italian. Companiile aeriene, aeroporturile, trenurile, autobuzele și metroul vor fi afectate
Grevă extinsă a lucrătorilor din sistemul de transport italian. Companiile aeriene, aeroporturile, trenurile, autobuzele ...
O grevă extinsă, care va afecta, timp de trei zile, sectorul de transport din Italia, începe sâmbătă pe aeroporturi ...
Primăria Lupeni a semnat contractul de finanțare pentru cumpărarea a 14 autobuze electrice
Primăria Lupeni a semnat contractul de finanțare pentru cumpărarea a 14 autobuze electrice
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest, și ...
Banca Centrală a Chinei a suspendat achizițiile de aur în august, pentru a patra lună consecutiv
Banca Centrală a Chinei a suspendat achizițiile de aur în august, pentru a patra lună consecutiv
Banca Națională a Chinei a oprit cumpărarea de aur pentru rezervele sale ăn august pentru a patra lună consecutivă ...